Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Αυστηρή προειδοποίηση Γ. Κατρούγκαλου: / Αυστηρή προειδοποίηση Γ. Κατρούγκαλου: "Τα εθνικά θέματα δεν είναι θέματα επικοινωνίας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστηρή προειδοποίηση Γ. Κατρούγκαλου: / Αυστηρή προειδοποίηση Γ. Κατρούγκαλου: "Τα εθνικά θέματα δεν είναι θέματα επικοινωνίας"

«Τα εθνικά θέματα δεν είναι θέματα επικοινωνίας. Εμείς είμαστε δύναμη πατριωτική και δεν θα επαναλάβουμε τη δική σας δημαγωγική ρητορική» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη εθνικού μετώπου έναντι της επιθετικότητας της Τουρκίας για να λάβει την κατηγορία της κυβέρνησης ότι «ήταν διχαστικός» και παρατήρησε δηκτικά ότι «δεν μπορεί να δείχνει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση».

Ο Γ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει πυξίδα και σταθερή στρατηγική» στην εξωτερική πολιτική, καθώς τόσο στο προσφυγικό όσο και στα ελληνοτουρκικά αιφνιδιάστηκε, ενώ της καταλόγισε στην κυβέρνηση «παλινωδίες», όπως με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για «ανάγκη και οι δύο πλευρές να δείξουν καλή διάθεση», ενώ οι κυβερνητικές διαρροές ισχυρίζονταν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεχόταν «απανωτές ήττες».

Ο Γ. Κατρούγκαλος απέδωσε την αναβάθμιση της παραβατικότητας της Τουρκίας στη διεθνή της απομόνωση λόγω των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και στην «ενεργητική πολιτική» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιλογή που κάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση να συνεχίσει, αποφεύγοντας την «ακινησία» που δείχνει να έχει επιλέξει.

Επίσης, θύμισε τις νίκες της ελληνικής διπλωματίας κατά την προηγούμενη περίοδο, όπως με τις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας, και ζήτησε από την κυβέρνηση να ενεργοποιηθούν η Διάσκεψη του Νότου και οι άλλες συμμαχίες της χώρας μας.

Δηκτικός Τσακαλώτος προς Γεραπετρίτη

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, με σύντομη παρέμβασή του μετά την ομιλία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την επαναφορά στην προ του 2009 κατάσταση με την αναξιοπιστία των αριθμών του προϋπολογισμού. Ο Ευ. Τσακαλώτος μετέφερε την «ανησυχία» του ΣΥΡΙΖΑ για «το πώς βγαίνουν οι αριθμοί» του προϋπολογισμού του 2020 και προειδοποίησε ότι «η χώρα όντως έχει κερδίσει μια αξιοπιστία και δεν είναι δύσκολο να τη χάσει».

Ο Ευ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στα πρωτογενή πλεονάσματα, παρατηρώντας δηκτικά ότι εφόσον ισχύουν όσα είπε ο Γ. Γεραπετρίτης για ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, τώρα ήταν που θα έπρεπε να διεκδικηθεί να μειωθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Έχετε ήδη αξιοπιστία, γιατί δεν πήγατε τώρα;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος.

Π. Πολάκης: "Επιστροφή στο 'επιτελικό' κράτος της Δεξιάς του ’50"

«Επιστροφή στο 'επιτελικό' κράτος της Δεξιάς του '50» είδε ο Παύλος Πολάκης πίσω από την κατάργηση του προγράμματος «ΦιλόΔημος», εκτιμώντας ότι η Ν.Δ. επιθυμεί να επανέλθει το καθεστώς όταν οι δήμαρχοι «παρακάλαγαν» τον υπουργό Εσωτερικών για τα έργα που είχαν ανάγκη. Μάλιστα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος θέλει να φτιάξει «δικό του μηχανισμό» επειδή «δεν είναι σώμα από το σώμα της Ν.Δ.».

Ο Π. Πολάκης σχολίασε και τους υπερβολικά υψηλούς προϋπολογισμούς των νοσοκομείων παρατηρώντας ότι είτε έχει γίνει λάθος στα νούμερα, είτε «έχετε πολύ πονηρά πράγματα στο μυαλό σας» και θύμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει την εμπλοκή ιδιωτών στα νοσοκομεία στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ εξέφρασε υπόνοιες ότι πιθανόν η Ν.Δ. να θέλει να ανεβάσει το ποσό που αναμένεται να διατεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL