Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή το νέο ξεγύμνωμα: / Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή το νέο ξεγύμνωμα: "Σταματήστε να στοχοποιείτε την ελληνική νεολαία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή το νέο ξεγύμνωμα: / Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή το νέο ξεγύμνωμα: "Σταματήστε να στοχοποιείτε την ελληνική νεολαία"

«Σταματήστε να στοχοποιείτε την ελληνική νεολαία» ζήτησε από την κυβέρνηση ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τη νέα καταγγελία για αστυνομική βία κατά νεαρής που της ζήτησαν να ξεγυμνωθεί καταμεσής της οδού Πατησίων.

Για fake news έσπευσε να κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, αλλά και άλλοι βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ. Για «λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στη νεολαία μας» από τη μεριά της κυβέρνησης μίλησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «ολισθηρό» τον δρόμο που έχει πάρει η κυβέρνηση όσον αφορά τον αυταρχισμό της αστυνομίας, θυμίζοντας τις υποθέσεις με την ταινία «Τζόκερ» και τις συλλήψεις ανηλίκων σε σινεμά, αλλά και την εισβολή της αστυνομίας με αυτόματα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. «Δεν είναι δυνατόν να δίνετε τέτοια δικαιώματα σε κάποιους στην Ελληνική Αστυνομία, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Να τραβάτε από το αυτί τους μαθητές μέσα από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν την ταινία ‘Τζόκερ’. Να μπαίνετε στα κέντρα διασκέδασης με προτεταμένα τα όπλα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στον Πάνο Σκουρλέτη επιχείρησε να απαντήσει ο Χρ. Μπουκώρος ζητώντας του «να πάψει να στοχοποιεί την Ελληνική Αστυνομία». Ο Χρ. Μπουκώρος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «δεν είναι παρανομία, αλλά κανονικότητα να σέβεσαι τους νόμους του κράτους» και περιορίστηκε να σημειώσει ότι όλες οι καταγγελίες αστυνομικού αυταρχισμού ερευνώνται.

Ευ. Τσακαλώτος: "Η νεολαία στη γη του Κάφκα"

Ο Π. Σκουρλέτης πρόλαβε να προειδοποιήσει τη Ν.Δ. ότι «είναι επικίνδυνο παιχνίδι να βάζουμε ανθρώπους να παραβιάζουν τη νομιμότητα» πριν τον διακόψει ο προεδρεύων αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Αθανασίου. Τον λόγο πήρε τελικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευ. Τσακαλώτος, που σχολίασε ότι η νεολαία ζει πια στη «γη του Κάφκα», όπου «όλα κάπου θα εξεταστούν». «Δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να ξεγυμνώνει νέους ανθρώπους. Αυτή τη ‘δουλειά’ δεν θα την αφήσουμε να την κάνει» τόνισε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Για... fake news μιλά η Ν.Δ.

Στην ίδια γραμμή με τον Χρ. Μπουκώρο τοποθετήθηκε και ο «φιλελεύθερος» υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που μίλησε κι αυτός για «fake news». Ακόμα πιο προκλητικός ήταν ο «συνήθης ύποπτος» Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος υποστήριξε ότι, αν η καταγγελία αποδειχθεί αληθινή, θα αναδείξει ο ίδιος το ζήτημα κοινοβουλευτικά και θα ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Έσπευσε όμως να προεξοφλήσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς το περιστατικό «ή δεν υπάρχει, ή παραφουσκώθηκε για επικοινωνιακούς λόγους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL