Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών / Η Προκαταρκτική βλάπτει σοβαρά την υγεία της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών / Η Προκαταρκτική βλάπτει σοβαρά την υγεία της Ν.Δ.

Αλλαγή δεδομένων έχει υπάρξει στην Προκαταρκτική Επιτροπή μετά τις αντιφάσεις Αγγελή που καταρρίπτουν τις θεωρίες περί “Ρασπούτιν”. Πλέον στο κάδρο μπαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εμφανίζεται δικαιωμένος.

«'Ρασπούτιν' δεν υπήρξε ποτέ» τόνισε χθες ο Δ. Παπαγγελόπουλος (στον ρ/ς Αlpha 98,9) και σημείωσε εμφατικά: «Εποχή ‘Ρασπούτιν’ δεν υπήρξε ποτέ. Εποχή ‘Μεσσαλίνας’ υπήρξε». «Έχουν εξεταστεί πέντε μάρτυρες ως τώρα, για μένα δεν έχει ακουστεί τίποτα», επισήμανε ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, εκτιμώντας ότι «από την εποχή της αθλιότητας μπήκαμε στην εποχή της γελοιότητας. Γελοιοποιούνται οι κατήγοροί μου» και ότι εξαπολύθηκε «πρόστυχη» και «βάρβαρη» επίθεση εις βάρος του.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος επέμεινε ότι «το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» και επέκρινε την πρ. εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου λέγοντας ότι «επέδειξε αχαριστία». «Είναι και ανιστόρητη. Εάν είχα τις ιδιότητες που μου αποδίδουν, επειδή εγώ ξέρω Ιστορία, θα αποκαλούσα τον εαυτό μου Μακιαβέλι, Ταλεϊράνδο, Ντερζίνσκι, Λαβρέντι Μπέρια. Δεν ξέρει Ιστορία, όπως και όσοι επωφελήθηκαν από τις ανοησίες της» ανέφερε για την Ελ. Ράικου, η οποία πιθανότατα θα είναι η επόμενη μάρτυρας που θα κληθεί στην Προκαταρκτική, ενώ είναι η μόνη που τον έχει ονομάσει ως τον «Ρασπούτιν». Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε ότι η Ελ. Ράικου όταν παραιτήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς «είχε πει πως είχε εντοπίσει λογαριασμό 28 εκατ. ευρώ με μαύρο πολιτικό χρήμα».

Δ. Αβραμόπουλος: "Σκευωρία"...

Από την πλευρά του, ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος χθες πήγε στα γραφεία της Ν.Δ. προκειμένου να συζητήσει θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, τρέχει να προλάβει τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με τον λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Κάνει λόγο για «άθλια σκευωρία που ήδη κατέρρευσε» και «διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων που συνδέονται με τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου μου». Ο Δ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι: 1) «Δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία, παρά μόνο τον λογαριασμό μου στο Βέλγιο», 2) «Το σύνολο των λογαριασμών μου και καταθέσεων έχουν δηλωθεί και έχουν ελεγχθεί», 3) «Όλα δείχνουν ότι αποτελεί και αυτή η φημολογία μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας μπροστά στην καθημερινά αποκαλυπτόμενη σκευωρία και την κατάρρευσή της, η οποία απέτυχε στον ανίερο σκοπό της να συκοφαντήσει και να σπιλώσει κόμματα και πολιτικούς». «Όποιοι τυχόν επιμένουν να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες εναντίον μου διαπράττουν απλά αθλιότητες ανάξιες περαιτέρω απάντησης» καταλήγει ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε.

Γ. Ραγκούσης: "Αποδομήθηκαν τα περί σκευωρίας"

Στην απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου των Εφετών να παραμείνει ο φάκελος Novartis στην εισαγγελέα Διαφθοράς αναφέρθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνοντας (ρ/σ στο Κόκκινο 105,5) ότι «δεν υπάρχει πιο επίσημος, θεσμικός, νόμιμος τρόπος να καταρρεύσει και αποδομηθεί πλήρως η θεωρία περί σκευωρίας. Η Ολομέλεια Εφετών είπε ότι η Ελένη Τουλουπάκη κάνει τη δουλειά της πολύ καλά, σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε τη Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό ότι «θα πληρώσει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος». «Το κόστος δεν το γλιτώνει. Έχει να αποφασίσει εάν θα πληρώσει μεγάλο ή πολύ μεγάλο κόστος, αν συνεχίσει χωρίς στοιχεία, μετά την απόφαση της Ολομέλειας Εφετών, να επιμένει στην άθλια θεωρία περί δήθεν σκευωρίας» υπογράμμισε.

Αμηχανία Θ. Πλεύρη

Η απόφαση της Ολομέλειας Εφετών είναι «απολύτως σεβαστή», αλλά «δεν συνδέεται με την ουσία της υπόθεσης, συνδέεται με το αν συντρέχουν λόγοι σπουδαιότητας για να φύγει η υπόθεση από την εισαγγελέα Διαφθοράς» ισχυρίστηκε (στον ρ/ς Alpha 98,9) ο βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL