Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αστυνομική βία και πολιτική χρεοκοπία

Οι εικόνες πρωτοφανούς αστυνομικής βίας κατά συλληφθέντων, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου από την περασμένη Παρασκευή, έχουν ξεσηκώσει κατακραυγή στην κοινή γνώμη.

Σε καμία δημοκρατική χώρα δεν είναι ανεκτή αυτή η συμπεριφορά. Δουλειά της αστυνομίας είναι να επιβάλλει την τάξη και όχι να βγάζει τα απωθημένα της σε όποιον συλλαμβάνει. Και υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας είναι να διασφαλίζει τη συνταγματική νομιμότητα και το κράτος δικαίου, όχι να υποδαυλίζει τον φανατισμό των αστυνομικών οργάνων.

Με βάση τα παραπάνω, είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα γεγονότα της Παρασκευής.

Το υπουργείο αμφισβητεί την ύπαρξη τεκμηρίων που όλος ο κόσμος έχει δει με τα μάτια του, επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα των γεγονότων, εκφράζει κατανόηση απέναντι στην αστυνομική βία και κατηγορεί όσους διαμαρτύρονται, ότι ενθαρρύνουν τους ταραχοποιούς. Στην ουσία, η ανακοίνωση αυτή είναι ένα σήμα ότι ακόμα και οι πιο σοβαρές αστυνομικές εκτροπές θα έχουν την πολιτική κάλυψη του κ. Χρυσοχοΐδη.

Είναι προφανές ότι με προκλήσεις και τραμπουκισμούς εναντίον πολιτών καμία τάξη δεν πρόκειται να επιβάλει η αστυνομία. Μάλλον το αντίθετο θα καταφέρει.

Την κυβέρνηση όμως δεν την νοιάζει η επιβολή της τάξης. Την νοιάζει να συσπειρώνει το συντηρητικό κοινό στη γραμμή της «μηδενικής ανοχής» και να αλλάζει την κουβέντα, από θέματα όπως το προσφυγικό, το φορολογικό, τα πλαστά βιογραφικά των «αρίστων».

Ας ξέρει λοιπόν ότι στην κοινωνία υπάρχουν δυνάμεις αποφασισμένες να υπερασπιστούν τη συνταγματική νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Και ότι κάθε λαϊκιστική επένδυση στην αστυνομική αυθαιρεσία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την πολιτική χρεοκοπία.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις