Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Γ. Κατρούγκαλος: Παθητικός παρατηρητής και σπασμωδικές κινήσεις από την κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Παθητικός παρατηρητής και σπασμωδικές κινήσεις από την κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά (Video)

«Δεν πρόκειται να παίξουμε με την εξωτερική πολιτική. Πρέπει να υπάρχει εθνικό μέτωπο στα θέματα αυτά. Δεν θα ακολουθήσουμε τη Ν.Δ. που στο παρελθόν είχε στοιχεία δημαγωγίας στην ρητορική της. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική διότι κάνουμε καλό στην πατρίδα όταν βλέπουμε ότι η ρότα δεν πηγαίνει σωστά» πρόσθεσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε αρνητικά την δήλωση του Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο. «Προβλήματα υπάρχουν αν υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές θα αντιμετωπιστούν» είπε ο πρωθυπουργός όμως «η δήλωση αυτή δεν αποδίδει δίκαια την κατάσταση των πραγμάτων».

«Τι ήταν κακοδιάθετος ο κ. Ερντογάν και είχαμε το τελευταίο διάστημα την κλιμάκωση της παραβατικότητας; Προφανώς όχι. Είναι αναθεωρητική δύναμη η Τουρκία και είχαμε κλιμάκωση της παραβατικότητας με το καινούργιο χαρακτηριστικό της Λιβύης.»

«Πρέπει να δείξουμε καλή διάθεση εμείς; Υπάρχει κάτι στην συμπεριφορά της πατρίδας μας που να είναι αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο;»

Υπάρχουν σταθερά στοιχεία αναθεωρητισμού από την πλευρά της Τουρκίας, όσες φορές θέτονταν στο παρελθόν έπαιρναν και την αντίστοιχη απάντηση.

Ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι το κοινοβούλιο της Λιβύης δεν θα επικυρώσει την συμφωνία με την Τουρκία.

Ο ανοικτός δίαυλος των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα πρέπει να παραμείνει. Ωστόσο, το όπλο των κυρώσεων δεν πρέπει να μείνει ανενεργό υποστήριξε ο κ. Κατρούγκαλος. Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να επεκταθεί και στη νέα θαλάσσια ζώνη που διεκδικεί μετά τη συμφωνία της με τη Λιβύη.

Να επαναδραστηριοποιηθούν οι ενεργητικές πρωτοβουλίες που είχαμε πάρει στο παρελθόν όπως με οι Med7 με τις 7 χώρες της Μεσογείου. Η Γαλλία για παράδειγμα είναι ισχυρός σύμμαχός μας στην περιοχή πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στην πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική επί ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL