Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Στα ψιλά / Ένα παγόβουνο στα Τρίκαλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Ένα παγόβουνο στα Τρίκαλα

Εκ του αποτελέσματος των εκλογών φάνηκε πως κάποια εκατομμύρια ψηφοφόρων πείστηκαν πως όντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργαζόταν για όλα όσα κρίνονταν απαραίτητα για να απαλλαγεί η χώρα από τον λαϊκισμό και το κράτος να απελευθερωθεί από τα κομματικά δεσμά. Κανενός το μυαλό, βλέπεις, δεν πήγε στο ενδεχόμενο ο αγαπημένος «πρωθυπουργός εν αναμονή» των media να κάθεται και να παζαρεύει ψηφαλάκια με κομματάρχες της περιφέρειας έναντι σχετικών ανταλλαγμάτων.

Η αποκάλυψη της συναλλαγής του πρωθυπουργού με τον για λίγες ώρες διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας είναι προφανώς η κορυφή του παλαιοκομματικού παγόβουνου πάνω στο οποίο στηρίχτηκε και η εκδοχή της μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας. Ενός παγόβουνου που κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κρύβει ένα όργιο υποσχέσεων και πολιτικών γραμματίων που εξοφλούνται μετά την 7η Ιουλίου είτε πάνω είτε κάτω από το τραπέζι.

Κι αν ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος έχει παζαρέψει τους χίλιους σταυρούς που αριθμούσε ο «στρατός» του κυρίου Πατέρα στα Τρίκαλα και τους έχει ανταλλάξει με τη θέση διοικητή ενός δημόσιου νοσοκομείου, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή τι έχει παζαρευτεί από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε η κυβέρνησή του να απολαμβάνει τη μιντιακή ασυλία που προκλητικά της προσφέρουν οι βαρόνοι της τηλεοπτικής ενημέρωσης εδώ και πέντε μήνες θάβοντας ό,τι μπορεί να αμαυρώσει το προφίλ της δήθεν κανονικότητας.

Θα έχει όντως μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε έναντι ποιων πολιτικών ανταλλαγμάτων έχει στηθεί το επιτελικό κράτος που μας κυβερνά με τους διορισμούς και τις τοποθετήσεις να υποκρύπτουν την εξόφληση γραμματίων του παρελθόντος και να δημιουργούν μελλοντικές δεσμεύσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, καθώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μονάχα με το βόλεμα των «δικών μας παιδιών», αλλά και με την ανταλλαγή ψήφων με δημόσια αξιώματα και κρατικά μισθολόγια.

Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση του κ. Μαρκογιαννάκη, που προ μηνών είχε κι αυτός αποκαλύψει τη δέσμευση το Κυριάκου Μητσοτάκη να τον ανταμείψει με θέση διοικητή ΔΕΚΟ εάν έδινε τους σταυρούς του στο κόμμα έχοντας αποχωρήσει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL