Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Είστε σίγουρα φιλελεύθερος;

Τρεις μέρες μετά τον διορισμό του στη θέση του εθνικού υποσυντονιστή του πρότζεκτ «Κανένα παιδί μόνο», ο Απόστολος Δοξιάδης, «σταθερός υποστηρικτής του κράτους δικαίου», έστειλε επιστολή σε εφημερίδα και ζητάει την απόλυση ενός δημοσιογράφου επειδή δεν του αρέσουν οι αναρτήσεις του στο Facebook.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή δημοκρατική χώρα θα είχε προκύψει μείζον πολιτικό θέμα. Οι προσωπικές απόψεις του κάθε δημοσιογράφου είναι γούστο του και καπέλο του και σε όποιον αρέσουν.

Ο Α. Δοξιάδης δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποδεικνύει την απόλυση κανενός από την εφημερίδα στην οποία εργάζεται, πολύ περισσότερο τώρα που ανέλαβε και κρατική θέση. Αυτά από πλευράς δεοντολογίας.

Από πλευράς ουσίας: Μιας και τώρα, θέλουμε - δεν θέλουμε, τον κ. Δοξιάδη τον πληρώνουμε από τους φόρους μας, έχουμε δικαίωμα να του κάνουμε εμείς υποδείξεις. Θα του συνιστούσαμε λοιπόν να ασχοληθεί λίγο με τα χαστούκια που έφαγαν ο ίδιος και η κ. Αγαπηδάκη από τη Διεθνή Αμνηστία για όσα ισχυρίστηκαν σχετικά με το καθεστώς προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών στη χώρα μας.

Τρεις μέρες έχουν καθίσει στην καρέκλα και έχουν ήδη εκτεθεί. Πάει πολύ να πουλάει τσαμπουκά κι από πάνω ο κ. Δοξιάδης. Και αν έχει πρόβλημα με το ύφος οποιουδήποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας μελετήσει λίγο τις παλαιότερες αναρτήσεις της νέας του προϊσταμένης, που βρίθουν πολιτικού πολιτισμού.

Το μείζον πρόβλημα εδώ όμως είναι ο καθεστωτισμός. Ο Α. Δοξιάδης υποδεικνύει απολύσεις επειδή αφεντικό της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι ο Β. Μαρινάκης. Σου λέει εξουσία είμαστε τώρα, Βαγγέλη, μην είσαι τόσο ανεκτικός. Εμείς είμαστε το κράτος.

Περίσσεψε η καθεστωτική μαγκιά. Είστε σίγουρα φιλελεύθερος;

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις