Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Στον καιάδα ελευθερίες και δικαιώματα στο νέο σύνταγμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον καιάδα ελευθερίες και δικαιώματα στο νέο σύνταγμα

Γιατί προστασία της διαφθοράς είναι η απόρριψη ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 του συντάγματος με την οποία θα διασφαλιζόταν ότι δεν θα παραγράφεται η ενδεχόμενη δωροδοκία υπουργών που έχει τελεστεί πριν από το 2015. Πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ευτελισμός του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η επιλογή του ακόμα και με σχετική πλειοψηφία. Μοντέλο που προκρίνει την επιλογή Προέδρου (μονο)κομματικού, ή μάλλον Προέδρου Δημοκρατίας κομματάρχη.

Όμως, το νέο σύνταγμα, περιέχει και άλλες οπισθοδρομικές και σκοταδιστικές  αντιλήψεις που παραπέμπουν σε εποχές που οι άνθρωποι θέλουν να ξεχάσουν.

Η άρνηση της ΝΔ στις προτάσεις διεύρυνσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ενδεικτική της πολιτικής στόχευσης που έχει η κυβέρνηση για περιορισμό της Δημοκρατίας.

-Η ΝΔ είπε  όχι στην πρόταση, εντός της ελληνικής επικράτειας κανείς δεν πρέπει να υποστεί ποτέ ξανά δυσμενή μεταχείριση και διακρίσεις λόγω του φύλου του, ή λόγω της ταυτότητας φύλου, ή λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του. 

-Η ΝΔ είπε όχι στην καθιέρωση της ισότητας αμοιβής για ίση εργασία, ανεξαρτήτως ηλικιακών διακρίσεων. Προκειμένου να μην  επαναληφθεί ποτέ ξανά το όνειδος του υποκατώτατου μισθού.  

-Η ΝΔ είπε όχι στη διασφάλιση καθολικών Εγγυήσεων αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους. Και συμπληρωματικά με εισοδηματικές ενισχύσεις εκεί όπου χρειάζονται.

-Η ΝΔ είπε όχι στην καθολική πρόσβαση στο ΕΣΥ.

-Η ΝΔ είπε όχι στην κατοχύρωση του δημόσιου αναδιανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης καθολικής κάλυψης. Ώστε να αποκλειστεί δια παντός κάθε σκέψη για εκχώρηση του ασφαλιστικού συστήματος σε αδηφάγες ασφαλιστικές επιχειρήσεις και funds.

-Η ΝΔ είπε όχι στην παραμονή σε δημόσιο έλεγχο στοιχειωδών αγαθών, όπως είναι το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να παρέχονται υποχρεωτικά σε όλους τους πολίτες.

-Η ΝΔ είπε όχι στην κατοχύρωση του δικαιώματος των συνδικάτων να προσφεύγουν μονομερώς στη διαιτησία.

-Η ΝΔ είπε όχι στην πρόταση να κατοχυρωθεί ότι ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται μόνο με συλλογικές συμβάσεις.

-Η ΝΔ είπε όχι στη συνταγματική απαγόρευση της χρήσης, η μάλλον της κατάχρησης, της επίταξης ως απεργοσπαστικού μηχανισμού.

 -Η ΝΔ είπε όχι στην καθιέρωση του πολιτικού όρκου ως αποκλειστικού τύπου όρκου για όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και δημόσιους λειτουργούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL