Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες του Μαξίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες του Μαξίμου

Δεν ήταν είδηση ο διορισμός ενός 80χρονου κατ’ επάγγελμα πολιτευτή, αλλά είναι είδηση η παραίτησή του. «Με παρέμβαση Μαξίμου η παραίτηση του Κωνσταντίνου Πατέρα από το Νοσοκομείο Καρδίτσας» είναι ο τίτλος της είδησης που είδε το φως της δημοσιότητας μπας και δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και κατακάτσει κάπως η σκόνη που σήκωσαν οι διορισμοί απόστρατων αποτυχόντων πολιτευτών στις θέσεις διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Επί πέντε ημέρες. Ναι, επί πέντε ολόκληρες ημέρες μελετούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τη λίστα με τα ονόματα των διοικητών των νοσοκομείων. Πέντε ολόκληρες ημέρες έγραφαν και έσβηναν ονόματα. Πέντε ολόκληρες ημέρες το πρωθυπουργικό γραφείο μελετούσε τα ονόματα και ζύγιζε το βάρος των υποχρεώσεων που είχε να καλύψει και των προεκλογικών υποσχέσεων που είχε να τηρήσει.

Και αίφνης ανακαλύπτουμε πως κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου έπεσαν από τα σύννεφα μαθαίνοντας πως ένας 80χρονος κατάφερε και τρύπωσε στη λίστα των διορισμένων διοικητών. Και την Τρίτη το πρωί έκαναν πως δεν ξέρουν τίποτα για την συγκεκριμένη επιλογή τους, επιχειρώντας να ρίξουν όλη την ευθύνη του διορισμού του κ. Πατέρα στον υπουργό Υγείας.

Και μετά τη γενικευμένη κατακραυγή για τις επιλογές τους, προσπαθούν από το Μαξίμου να βγάλουν την ουρά τους απέξω και να ρίξουν το φταίξιμο ακόμη και στους διοικητές που οι ίδιοι διόρισαν, με αποκορύφωμα τον υπέργηρο διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που, αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την επιλογή τους και να ανακαλέσουν την τοποθέτησή του, τον έβαλαν άρον - άρον να παραιτηθεί λες κι αυτός έφταιγε που ζήτησε να του εξοφλήσουν τα προεκλογικά γραμμάτια που του έδωσαν.

Είδηση, λοιπόν έγινε χθες η «παρέμβαση Μαξίμου» για την παραίτηση του κ. Πατέρα μήπως και μπαλωθούν κάπως οι ρωγμές στο προφίλ του πρωθυπουργού της αριστείας που σε κάθε στραβή ρίχνει το φταίξιμο στους υπουργούς του, ερχόμενος αυτός με μια «εντολή» ή με μια «παρέμβαση» να βγει από το κάδρο της πολιτικής ευθύνης που τον βαραίνει είτε πρόκειται για ρουσφετολογικούς διορισμούς είτε για ακροδεξιά ολισθήματα στη διαχείριση του προσφυγικού. Γιατί και προχθές τα ίδια έκαναν.

Μόλις είδαν τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών για τα ξερονήσια των Μπογδάνων, έσπευσαν να πουλήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που νοιάζεται για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με μια επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα που έγινε είδηση για τα μάτια του κόσμου και για το βόλεμα κάποιων ημετέρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL