Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Η ψηφοφορία για το άρθρο 86
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ψηφοφορία για το άρθρο 86

Η de facto νομιμοποίηση και το ξέπλυμα του μαύρου πολιτικού χρήματος, που υπήρξε για πολλά χρόνια καθεστώς στη χώρα, δεν ήταν μόνο πρόκληση για την κοινωνία. Ήταν και μία από τις βασικές αιτίες που η Ελλάδα βρέθηκε δεσμευμένη στο ολέθριο καθεστώς των Μνημονίων. Το καθεστώς αυτό ήταν θωρακισμένο με την κατάπτυστη διάταξη του άρθρου 86, που προέβλεπε σχεδόν ακαριαία παραγραφή των υποθέσεων παράνομου χρηματισμού υπουργών.

Τα κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, δηλαδή η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. - πρώην ΠΑΣΟΚ, μετά την κατακραυγή συμβιβάζονται σήμερα με την κατάργηση της ασφυκτικής προθεσμίας παραγραφής που τα ίδια έβαλαν στο άρθρο 86.

Αρνούνται όμως να δεχτούν την ερμηνευτική διάταξη που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διασφαλίζει ότι οι όποιες υποθέσεις πολιτικών σκανδάλων αποκαλυφθούν, θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο. Δεν το κάνουν για λόγους δικαίου, όπως ισχυρίζονται. Το κάνουν για να γλιτώσουν από την υπόθεση Novartis.

Τα δύο αυτά κόμματα έχουν απαλλάξει, επίσης, τους τραπεζίτες από κάθε ποινική ευθύνη για τα θαλασσοδάνεια που τους έδωσαν. Ενώ η τωρινή κυβέρνηση διασφάλισε μέσα από τον Ποινικό Κώδικα την απόλυτη ασυλία των τραπεζιτών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και την αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων που ελέγχονται για τον τρόπο απόκτησής τους.

Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Γι’ αυτό η στάση τους στην αυριανή ψηφοφορία για το άρθρο 86 θα τους ακολουθεί για πάντα. Δική τους είναι η επιλογή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL