Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Η καύση των νεκρών και η παραπλάνηση των ζωντανών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η καύση των νεκρών και η παραπλάνηση των ζωντανών

Ειλικρινά σοκαρίστηκα με την ανακοίνωση της Ιεραρχίας της Ελλάδος πως θα αφορίζει όσους αποφεύγουν μετά θάνατο την ταφή και προτιμούν την καύση! Αφού ο υιός του Θεού ετάφη και αναστήθηκε, όσοι θέλουν να αναστηθούν μετά θάνατον πρέπει να ταφούν, λένε.

ΣΕ ΠΟΡΙΣΜΑ της το 1999 η ελληνική Εκκλησία διακήρυξε: «Είναι επιτακτική σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη της διασώσεως του ανθρωπίνου προσώπου. Ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο επιβάλλει τον σεβασμό και στο ανθρώπινο σώμα. Ο δε σεβασμός προς το νεκρό σώμα αποδίδεται με την ταφή και όχι με την καύση. Η καύση είναι βίαιη επέμβαση στη φυσιολογική φθορά με οικολογικές (!) μάλιστα συνέπειες»!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σημασία γι’ αυτούς πως το σώμα το τρώνε τα σκουλήκια και στο τέλος μένουν μόνο τα κόκαλα. Ούτε ενδιαφέρονται να απαντήσουν τι είδους ανάσταση θα προκύψει από κοκάλινους σκελετούς. Ξέρουν όμως και να ελίσσονται. Όταν είχαμε εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα από λοιμό, έδιναν άδεια για καύσεις ώστε να προστατευτεί η υγεία των ζωντανών. Τα θύματα δεν έχαναν τη δυνατότητα της ανάστασης, διότι καίγονταν με την άδεια των αξιωματούχων του Χριστιανισμού.

ΘΑ ΠΕΙΤΕ τι γίνεται με δισεκατομμύρια νεκρούς επί της Γης που τους έκαψαν ή πνίγηκαν πριν εμφανιστεί ο Χριστός; Αυτό δεν μας το έχουν διευκρινίσει. Ίσως είναι καλύτερα να είμαστε πιο λίγοι στον παράδεισο.

ΑΚΡΙΒΟΙ στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι, θα μπορούσε να πει κανείς, όταν παραβιάζονται μπροστά στα μάτια τους όλες σχεδόν οι αρχές του Χριστιανισμού. Αγάπη, ευσπλαχνία, δικαιοσύνη, τιμιότητα, ευγένεια, ταπεινότητα, σεβασμός, αλτρουισμός, ειρήνη. Αδιάφοροι απέναντι στην ατιμία και τη βία των αρχόντων. Οι φορεσιές τους αρχοντικές!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ με τους άρχοντες, επιβλήθηκαν μετά τον 8ο αιώνα μ.Χ. με βία και αίμα, ειδικά στον ελλαδικό χώρο από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες, που μερικοί έγιναν μάλιστα και άγιοι. Ευλογούσαν και ευλογούν χριστιανικούς στρατούς να νικήσουν τους απέναντι χριστιανικούς στρατούς, που κι αυτοί είναι ευλογημένοι από τους δικούς τους χριστιανούς ιερείς.

ΕΥΛΟΓΗΣΑΝ εγκλήματα την περίοδο του Μεσαίωνα στα οποία πρωταγωνίστησαν. Όταν η άνθιση των επιστημών αμφισβήτησε τα ιερά κείμενά τους και τις αφελείς ερμηνείες για τη δημιουργία του κόσμου, καταδίωξαν και απείλησαν εκείνους που είπαν ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και πως δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος. Ο Γαλιλαίος πέρασε από την Ιερά Εξέταση και έσωσε τη ζωή του απαρνούμενος τη θεωρία του. Αναγνώρισαν το δίκιο του τριακόσια χρόνια αργότερα!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ό,τι σώζεται επέβαλαν το δόγμα “πίστευε και μη ερεύνα”. Ένα δόγμα βολικό στους άρχοντες, που απαγορεύει τις απορίες και τις ενοχλητικές ερωτήσεις. Άλλωστε, κανένας κήρυκας από του άμβωνος όταν τελειώνει αυτό που θέλει να πει δεν ρωτάει τους πιστούς αν έχουν απορίες ή αν θέλουν να προσθέσουν κάτι. Από ποιον απαγορεύεται;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να λένε ότι κάθε εξουσία πηγάζει από τον Θεό. Από ποιον Θεό πήγασε η εξουσία του Χίτλερ, του Πινοσέτ, του θρησκευόμενου Φράνκο, των θρησκευόμενων συνταγματαρχών της χούντας που βασάνιζαν ανθρώπους για τις ιδέες τους και τόσων άλλων απάνθρωπων δικτατόρων που συνεργάστηκαν με τους αξιωματούχους των εκκλησιών τους; Όχι, δεν πηγάζει κάθε εξουσία από τον Θεό. Ο Θεός τους πηγάζει από την εξουσία.

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ για τα συμφέροντά τους, συνεργάστηκαν και εξακολουθούν να συνεργάζονται με αυταρχικούς άρχοντες για τα κοινά, στενά τους συμφέροντα, για τη διατήρηση του πλούτου τους και της πολιτικής επιρροής, απαιτώντας από τους πιστούς υπακοή και πραότητα απέναντι στις αδικίες, υποσχόμενοι πως έτσι θα διασφαλίσουν θέση στον παράδεισο. Μόνο όμως αν ταφούν στο χώμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL