Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Αυτή είναι η δημοκρατία τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτή είναι η δημοκρατία τους

Και ενώ από τύπους σαν τον Πλεύρη δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό, στην περίπτωση του Κ. Χατζηδάκη είναι σαφές ότι όσα είπε, τα είπε για να εκφράσει την αμέριστη κυβερνητική κάλυψη στο όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας που παρακολουθούμε.

Εν τω μεταξύ, αυτό που καταλαβαίνει ο κόσμος, βλέποντας και τα κοινωνικά δίκτυα, είναι ότι στα Εξάρχεια η αστυνομία επιτέθηκε κυρίως σε πολίτες που τράβαγαν βίντεο με τα κινητά τους ή ήταν απλώς περαστικοί. Έμμεση παραδοχή ότι χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν άνθρωποι άσχετοι με οποιοδήποτε επεισόδιο είναι το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, που μιλούσε για «αχαρτογράφητα πρόσωπα στην εμπροσθοφυλακή των μπαχαλάκηδων» και για «παρατηρητές των μπαχαλάκηδων με ποδήλατα στα Εξάρχεια».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, υπάρχουν δύο μέλη της οργάνωσης «Ξεκίνημα», η οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, δεν έχει την παραμικρή σχέση με πρακτικές «μπάχαλων» και μολότοφ.

Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν με πλημμεληματικές κατηγορίες - προσχήματα, όπως εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Τέλος, δεν έχει δοθεί η παραμικρή εξήγηση για την απολύτως αναίτια επίθεση που έκαναν την επόμενη ημέρα τα ΜΑΤ στα δικαστήρια, σε γονείς, συγγενείς και φίλων των συλληφθέντων, που περίμεναν εκεί χωρίς να προκαλούν το παραμικρό πρόβλημα.

Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις επιπέδου Ουγκάντας κάνουν καλό στην εικόνα της. Γι' αυτό βγάλανε τον κ. Χατζηδάκη να δώσει τα εύσημα. Αυτή είναι η δημοκρατία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL