Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Γ. Δραγασάκης: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατατείνουν στην προστασία των δικαιωμάτων και την ευημερία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατατείνουν στην προστασία των δικαιωμάτων και την ευημερία

Επισήμανε ότι η δεύτερη εξέλιξη που τροποποιεί τις αντιλήψεις μας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, την πρόοδο την βιωσιμότητα και την ευημερία, είναι η κλιματική αλλαγή και οι πολλαπλές συνέπειες, όχι μόνο στην oικονομία, αλλά και στην ίδια τη ζωή.

Σημείωσε ακόμη, ότι οι πιθανολογούμενες συνέπειες οι οποίες προβλέπεται να είναι εκτεταμένες από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και ιδίως από τις εφαρμογές ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία και τα δικαιώματα, απαιτούν νέες προσεγγίσεις και ρυθμίσεις με στόχο την διεύρυνση της Δημοκρατίας και την αποτροπή μιας νέας έκρηξης των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων και διακρίσεων.

"Αυτές οι εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο νέες ανάγκες που υπερβαίνουν τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, διότι διαμορφώνουν μια νέα συνθήκη που υπερβαίνei, τόσο το νεοφιλελεύθερο όσο και το κεϋνσιανό υπόδειγμα υπό την παραδοσιακή του μορφή", είπε ο κ. Δραγασάκης και χαρακτήρισε "αναχρονιστικό" το να μιλά ο πρωθυπουργός της χώρας για ανάπτυξη και να εννοούν απλώς την μεγέθυνση της oικονομίας, όταν αυτή η μεγέθυνση στο παρελθόν οδηγήθηκε σε κρίση.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται προς την κατοχύρωση της διατηρήσιμης ανάπτυξης, της ευημερίας για όλους σε περιβάλλον ισότητας και ελευθερίας, κατέληξε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL