Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Κ. Μπάρκας: Ο Βορίδης σήμερα έβαλε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μπάρκας: Ο Βορίδης σήμερα έβαλε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ (ηχητικό)

Για όσα δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για το ξύλο σε βάρος φοιτητών από την Αστυνομία το οποίο χαρακτήρισε «άσκηση νόμιμης βίας» και το δικαιολόγησε «ως στοιχείο της αναγκαστικότητας» και μάλιστα ξεκαθάρισε πως ως κυβέρνηση «θα κάνουμε αυτό» σχολίασε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος επισήμανε την επικινδυνότητα των λεγομένων του υπουργού που στα νιάτα του κρατούσε τσεκούρι.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/712197097&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο κ. Μπάρκας στον Γιώργο Τραπεζιώτη μίλησε για τις επικίνδυνες λογικές για τη Δημοκρατία που εκφράζει ο κ. Βορίδης ο οποίος και τις ξέρει, τις υιοθετεί αυτό άλλωστε έκανε πάντα απλά τις έκρυβε. «Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτό» εξήγησε και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει ένα κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν είναι στοιχείο αναγκαστικότητας αλλά επιβολή της βίας και επιβολής της άποψης διά μέσου του ξύλου, άρα πολύ επικίνδυνο.

Ο κ. Μπάρκας σχολίασε ότι από τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και όσα δείχνουν τα ΜΜΕ έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Παρουσίασαν ως αυτόπτες μάρτυρες ανθρώπους οι οποίοι έλεγαν ασυναρτησίες, σχολίασε ο βουλευτές και τόνισε ότι μεταξύ άλλων κατηγορούν και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλούν για κουκουλοφόρους εκεί που δεν υπήρχαν, εξήγησε και κατηγορούν τους φοιτητές που πήγαν να κάνουν γενική συνέλευση και η κυβέρνηση ως απάντησε έστειλε τα ΜΑΤ.

Ο κ. Μπάρκας σχολίασε ότι «ο κ. Βορίδης σήμερα έβαλε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία»  και σημείωσε ότι στη Βουλή σήμερα άκουσαν βουλευτή που δήλωσε ότι η Αριστερά θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός νόμου γιατί δεν υπερασπίζεται τους μικρομεσαίους, τους νοικοκυραίους αλλά ακραίες ομάδες μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι διαρκής στόχος της ΝΔ είναι να τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι των μπαχαλάκηδων με κοινωνικές ομάδες που ίδια τοποθετεί στο κομμάτι των τρομοκρατών, αλλά αυτό δεν θα περάσει. «Οι φοιτητές δεν είναι τρομοκρατική ομάδα», επισήμανε, «είναι φοιτητές και διεκδικούν το πανεπιστήμιο τους να μείνει ανοιχτό».

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στις επικίνδυνες απόψεις δημοσιογράφων του Μητσοτάκη που στηρίζουν ό,τι κάνει η κυβέρνηση όπως είναι πχ ο Γιάννης Πρετεντέρης που έγραψε για τη βία ως μέσο επιβολής της άποψης τους με όποιον τρόπο παρά το ενδεχόμενο να υπάρχουν και απώλειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL