Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Την αντικατάσταση των Πολάκη - Τζανακόπουλο ζητάει ο Τασούλας - Νόμιμη κρίνει την εξαίρεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την αντικατάσταση των Πολάκη - Τζανακόπουλο ζητάει ο Τασούλας - Νόμιμη κρίνει την εξαίρεση

Παράλληλα, ο Κ. Τασούλας απέστειλε δεύτερη επιστολή στον Αλ. Τσίπρα ζητώντας του να αντικαταστήσει τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο. Σε περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας αρνηθεί να κάνει κάτι τέτοιο, η προανακριτική επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της με δύο λιγότερα μέλη.

Ο Κ. Τασούλας υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής, αλλά σύνθεσή της, ζήτημα στο οποίο δεν μπορεί να παρέμβει λόγω της δικαστικής ανεξαρτησίας που απολαμβάνει η Επιτροπή. «Δεν είναι υπεκφυγή δική μου, αλλά συνταγματική επιταγή» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας να απαντήσει με νομικά επιχειρήματα στις ενστάσεις του Αλ. Τσίπρα, ο Κ. Τασούλας παρατήρησε ότι για τα ζητήματα σύνθεσης της προανακριτικής επιτροπής δεν δύναται να αποφασίσει η υπερκείμενη δικαστική αρχή, άρα «μοιραία» η Επιτροπή αποφασίζει από μόνη της, με την αρχή της πλειοψηφίας.

«Πολυτιμότερος ο μάρτυρας από τον ανακριτικό υπάλληλο»

Ο Κ. Τασούλας σχολίασε ακόμα ότι στην δικονομία ο μάρτυρας είναι πολυτιμότερος για την διαδικασία από τον ανακριτικό υπάλληλο, γι’ αυτό και δεν αντικαθίσταται.

Σε ερώτηση για το πώς θα εκλάβει μία πιθανή άρνηση του Αλ. Τσίπρα να αντικαταστήσει τους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο, ο Κ. Τασούλας σημείωσε ότι «θα το εκλάβω ως πείσμα».

Λόγω του ζητήματος αντικατάστασης των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου, η προανακριτική επιτροπή δεν θα συνεδριάσει την Τρίτη όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αλλά την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Τασούλα σε Αλ. Τσίπρα: Δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL