Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Joker: Ο νεοσυντηρητισμός χτυπά τον πολιτισμό και τη νεολαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Joker: Ο νεοσυντηρητισμός χτυπά τον πολιτισμό και τη νεολαία

Μαύρες μέρες του σκοταδιστικού μεταξικού παρελθόντος ξύπνησαν με τις εφόδους που πραγματοποίησε η Αστυνομία σε κινηματογράφους στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και στον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη που προβάλλονταν η ταινία Joker. Ανήλικοι μαζί με τους γονείς τους οδηγήθηκαν στο τμήμα σε εφαρμογή του νόμου του 1937.

Σάλος ξεσηκώθηκε αμέσως στο διαδίκτυο από χρήστες που κατήγγειλαν την έφοδο της Αστυνομίας και τις προσαγωγές ανηλίκων με αλλεπάλληλες αναρτήσεις χωρίς να λείπει η σάτιρα και το μαύρο χιούμορ καυτηρίαζαν τα περιστατικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση ο οποίος αφού επιβεβαίωσε το περιστατικό κατήγγειλε την σκοταδιστική αυτή ενέργεια κυβέρνησης και Αστυνομίας.  Για να ακολουθήσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων και αλληλοκατηγοριών των αρμοδίων.

«Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει τη τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε.» ήταν το σαρκαστικό σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στο facebook κάτι που ενόχλησε σφόδρα τον κ. Χρυσοχοϊδη την οποία χαρακτήρισε «φτηνή ανάρτηση».

"Έλα, μπαμπά! Με συνέλαβαν αστυνομικοί που μπήκαν στο σινεμά και θα μας πάνε στην Αστυνομία" ακούστηκε με τρεμάμενη φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής σοκάρει η επιστολή γονέα όπως δημοσιεύτηκε στο ethnos.gr. Σε λιγότερο από 5 λεπτά δύο γονείς ήταν εκεί, στην είσοδο του πολυχώρου το Σάββατο όπου βρίσκονται επτά ή οκτώ παιδιά σε κύκλο και γύρω τους οι δυο αστυνομικοί και η υπάλληλος του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σημείωσε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ότι θα πάει να δει το Τζόκερ με τον 15χρονο γιο του και ότι στην πραγματικότητα θα καταπατήσει τον νόμο με τον οποίο καλούνται να σε δίκη οι ανήλικοι!  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ehnos.gr είχε προηγηθεί σύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού στους μεγάλους κινηματογράφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους ελέγχους κατά την είσοδο των θεατών μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία στην Αμερική.

Αν οι πληροφορίες ισχύουν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είναι απόλυτα εκτεθειμένη καθώς σε συνεντεύξεις της στα κανάλια δήλωνε ότι «όλη η ιεραρχία του υπουργείου αγνοούσε», ότι «δεν είχε ενημερωθεί» και οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΠΟ λειτούργησαν αυτοβούλως. Μάλιστα κατηγορηματικά καταδίκασε την επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Από την δική τους πλευρά οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού επικαλέστηκαν την υπηρεσιακή τους ιδιότητα καθώς και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους όταν κάλεσαν τους αστυνομικούς για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία «Τζόκερ», οι δύο γυναίκες χτες και προχτές, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι, διαψεύδοντας έτσι την Υπουργό Πολιτισμού.

«Η παρέμβαση της αστυνομίας για τους ανήλικους στην ταινία «Τζόκερ», μετά και την προ μηνών γνωστή εγκύκλιο του υπουργείου Πολιτισμού για λογοκρισία στους ίδιους τους υπαλλήλους του, αποτελεί ένα ακόμη σύμπτωμα της ατμόσφαιρας πολιτισμού που η ηγεσία του υπουργείου καλλιεργεί», τονίζει η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά σε δήλωσή της στην "ΑΥΓΗ".

"Θέλουν να μας πάνε καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω"

«Θέλουν να μας πάνε καμία πενηνταριά χρόνια προς τα πίσω απ' ότι φαίνεται. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχει κριθεί κατάλληλο από τις ηλικίες 12, 14 και 15 χρονών" τονίζει ο ιδιοκτήτης του ΑΕΛΛΩ. «'Εφεραν 50 αστυνομικούς για να ελέγξουν ένα ανήλικο; Στο ΑΕΛΛΩ ήρθαν μία μηχανή της αστυνομίας με δύο άτομα, μετά άλλες 15 μηχανές με δύο άτομα και ένα περιπολικό. Μπήκαν μέσα, τρομοκρατήθηκε ο κόσμος. Υπήρχαν και μικρά παιδιά που έβλεπαν άλλα έργα και έβλεπαν τα πιστόλια και τα κουμπούρια να μπαινοβγαίνουν στους κινηματογράφους».

Την ανησυχία της για την επέκταση του δόγματος Νόμος και Τάξη στις κινηματογραφικές αίθουσες εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την εφαρμογή αλλά και την επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των αιθουσών.

Για πρακτική που επιστρέφει τη χώρα σε σκοτεινές περιόδους σκληρής λογοκρισίας και αυταρχισμού κάνει λόγο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους που προβαλλόταν την ταινία Joker.

«Αυτό που τους φταίει δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο με πολλούς γελωτοποιούς και ακόμη περισσότερους ακροβάτες» σημειώνει σε μια καυστική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Γ. Ραγκούσης: Όταν ο ξεπεσμός της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε όριο, αναλαμβάνουν δράση τα όργανα της γκαιμπελικής προπαγάνδας
 

«Ελα, μπαμπά, με συνέλαβαν γιατί έβλεπα το Τζόκερ»
 

Ιδιοκτήτης ΑΕΛΛΩ: Εφεραν 50 αστυνομικούς για να ελέγξουν ένα ανήλικo; - Τρομοκρατήθηκε ο κόσμος (ηχητικό)
 

Φαρσοκωμωδία η κυβέρνηση – Ο Χρυσοχοϊδης αναγγέλλει ότι θα δει το Joker με τον 15χρονο γιο του
 

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν φταίει ο “Τζόκερ” αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο
 

Γ. Ραγκούσης: Όταν ο ξεπεσμός της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε όριο, αναλαμβάνουν δράση τα όργανα της γκαιμπελικής προπαγάνδας
 

Με εντολή της υπηρεσίας του Υπ. Πολιτισμού η έφοδος της ΕΛΑΣ λένε οι υπάλληλοι στην προβολή του Τζόκερ
 

Μενδώνη για Joker: Αυτοβούλως κινήθηκαν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ - Ερωτηματικά από που έλαβαν εντολή; (Video)
 

Κυβέρνηση - Μπάτμαν κυνηγά ανύπαρκτους Τζόκερ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL