Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Δεν ήταν μόνο οι έξι διαρροές στην ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο / Γραμμή Σαμαρά από Γεωργιάδη με επίθεση κατά Πολάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν ήταν μόνο οι έξι διαρροές στην ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο / Γραμμή Σαμαρά από Γεωργιάδη με επίθεση κατά Πολάκη

«Από δυο χωριά χωριάτες» έγιναν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αφορμή ήταν η διαρροή έξι βουλευτών από την κεντρική γραμμή, με την Πειραιώς να υπαινίσσεται ότι είναι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να υπαινίσσεται ότι οι διαρροές οφείλονται σε εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ..

Τα εσωκομματικά προβλήματα φάνηκαν και στη συζήτηση στη Βουλή. Ενώ ήταν επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην μιλήσει κανένας υπουργός -και γι’ αυτό κανείς δεν κάθισε στα υπουργικά έδρανα-, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε μία αφορμή και μίλησε. Και μίλησε ακολουθώντας την εκδικητική ρητορική που είναι πλησιέστερη σε εκείνη του Αντώνη Σαμαρά... Ο υπουργός της Ν.Δ. απείλησε τον Παύλο Πολάκη ότι θα πάει φυλακή, δεν αποδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis (κάτι που είχε παραδεχθεί νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη), ενώ με μεγάλη ευκολία επέρριψε την ευθύνη για την υπερτιμολόγηση του Lucentis στον Μάκη Βορίδη.

Απειλές και υπερτιμολογήσεις

«Για την Προκαταρκτική πιθανότερο είναι εσείς να καταλήξετε στον εισαγγελέα παρά εγώ» είπε ο Αδ. Γεωργιάδης στον Π. Πολάκη. «Θα πρέπει να ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες, όταν αρθεί η ασυλία τους, αν πράγματι τους ξέρατε, όπως είπατε στην εκπομπή του Παπαδάκη. Κι αν πράγματι τους ξέρατε, τότε εμπλέκεστε κι εσείς ενδεχόμενα στη σκευωρία περί αλλοιώσεως του πολιτεύματος και απειλείστε με ισόβια κάθειρξη» πρόσθεσε και ισχυρίστηκε ότι ο Π. Πολάκης τον βλέπει και τρέμει!

Ο Π. Πολάκης απάντησε επί της ουσίας. «Εσείς υπογράψατε μια απόφαση για το Lucentis, η οποία, αντί να το τιμολογήσει με 509 ευρώ που έλεγε ο ΕΟΦ, το τιμολογήσατε 860. Ο Ανδρέας Λοβέρδος το είχε τιμολογήσει 960, η δεύτερη μορφή που ήρθε. Αυτό σημαίνει σπατάλη για το Δημόσιο σε ένα φάρμακο στο οποίο ξοδεύαμε 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Τουλάχιστον τα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ ήταν έξτρα δαπάνη και ληστεία του δημοσίου χρήματος» υπογράμμισε ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Προηγουμένως που ήρθατε στην αίθουσα, όταν ξεκίναγε η κουβέντα, έκανες από μακριά χειρονομίες του στιλ ‘τώρα ήρθε η σειρά μου, άλλαξαν τα πράγματα’. Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε! Και τέτοιους ακροδεξιούς σαν και την πάρτη σας σας τρώμε πέντε για πρωινό, εντάξει; Άντε μπράβο!» συμπλήρωσε ο Π. Πολάκης απευθυνόμενος στον Άδ. Γεωργιάδη.

«Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από τεσσεράμισι χρόνια στο υπουργείο Υγείας και τόσες έρευνες εναντίον μου και αφού έχει αναφέρει την ίδια ιστορία για το Lucentis εβδομήντα φορές, δεν έχει μάθει ακόμα ότι το Lucentis τιμολογήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 και εγώ είχα φύγει από το υπουργείο Υγείας τον Ιούνιο του 2014» απάντησε ο Άδ. Γεωργιάδης, με τον Π. Πολάκη να επιμένει ότι «τιμολογήθηκε το 2013 με δική του Υπουργική Απόφαση. Είναι ψεύτης και μάλιστα δηλωμένος!». Δηλαδή ο Άδ. Γεωργιάδης δεν διαψεύδει ότι το Lucentis υπερτιμολογήθηκε, αλλά λέει ότι το έκανε ο διάδοχός του Μ. Βορίδης!

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ, ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ...

Άλλαξαν τα πρακτικά της ψηφοφορίας!

Συνολικά όμως η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα στην πλειοψηφία από όσα θα έπρεπε να λύσουν. Δεν ήταν μόνο η απουσία της κυβέρνησης ή ότι άλλαξαν εκ των υστέρων μία από τις κατηγορίες. Είναι ενδεικτικό το μπάχαλο που έγινε με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Στις 1.25 το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν 172 υπέρ, 84 κατά, 4 άκυρα και 1 λευκό. Όμως αργότερα έγινε νέα καταμέτρηση, που έβγαλε άλλο αποτέλεσμα. Ο Κ. Τασούλας, αντί να ανακοινώσει το σωστό αποτέλεσμα, άλλαξε τα πρακτικά της Βουλής, εμφάνισε τον εαυτό του να λέει «συγγνώμη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνω ορθώς» και έγραψε αποτέλεσμα 173 υπέρ, 83 κατά, 4 άκυρα, 1 λευκό.

Αυτό σημαίνει ότι από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπήρξαν τουλάχιστον έξι διαρροές, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ήταν από βουλευτές προσκείμενους στην ηγεσία Μητσοτάκη που θέλησαν να στείλουν μήνυμα στον Α. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρία από τα άκυρα μαζί με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο οι βουλευτές είχαν βάλει και το λευκό ψηφοδέλτιο και στο τέταρτο άκυρο δεν είχε σημειωθεί πρόθεση ψήφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL