Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά

Παραχωρεί τα οφέλη της ανάπτυξης στους οικονομικά ισχυρούς. Εγκλωβίζει τους πολλούς σε όρους και συνθήκες λιτότητας. Αφαιρεί από τον κόσμο της εργασίας κάθε στήριξη και κάθε δικαίωμα. Υπονομεύει το κοινωνικό κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα. Μετατρέπει κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύσιμα προϊόντα. Μετατρέπει το κράτος σε πολιτικό της εργαλείο.

Η κοινωνία καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Να διεκδικήσει το θεμελιώδες δικαίωμα των ανθρώπων στη δουλειά και την αξιοπρέπεια. Να προωθήσει αποφασιστικά το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στους αδύναμους. Να υποστηρίξει ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα είναι δίκαιο, θα μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες και θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης. Να φράξει τον δρόμο στην Ακροδεξιά. Να αγωνιστεί για τη δημοκρατική θωράκιση και τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό των θεσμών της χώρας.

Γι’ αυτό η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά.

Η Αριστερά είναι εδώ. Με την εμπειρία μιας σύνθετης και εξαιρετικά δύσκολης πολιτικής μάχης, στην οποία φάνηκαν οι δυνατότητες και οι αδυναμίες της. Και με τη στήριξη ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας. Το στοίχημα τώρα είναι η ριζική ανανέωση σε πρόγραμμα και πρόσωπα, η οργανωτική της ανάπτυξη, η δημιουργία ισχυρών δεσμών με την κοινωνία, η εδραίωσή της στην πρωτοπορία των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων.

Η πορεία προς αυτόν τον στόχο ξεκίνησε από εχθές με την ομιλία του Αλ. Τσίπρα. Η Αριστερά θα κερδίσει το στοίχημα γιατί η κοινωνία τη χρειάζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL