Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Θ. Φωτίου: Στήσαμε από την αρχή ένα κράτος πρόνοιας χωρίς πελατειακές σχέσεις και διαφθορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Στήσαμε από την αρχή ένα κράτος πρόνοιας χωρίς πελατειακές σχέσεις και διαφθορά

Είναι γεγονός ότι θεωρείται από όλους ότι στήσαμε ένα προνοιακό κράτος από την αρχή, βασισμένο σε ψηφιακές καινοτομίες που καταργεί τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά.

Η σημερινή υφυπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, είτε έχει άγνοια για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου της, είτε εφαρμόζει την τακτική Βρούτση να οικειοποιείται έργα και δράσεις που κάναμε εμείς. Δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον ΟΠΕΚΑ να πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας κάθε μήνα, όταν από τον περασμένο Απρίλιο αυτό εφαρμόζεται. Και οι ανάπηροι το ξέρουν καλά.

Αλλά και επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο 70% της σύνταξης του θανόντος, έχουν γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό του 50% που ήταν να εφαρμοστεί από την άνοιξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ γιατί εμείς προλάβαμε να ψηφίσουμε την επαναφορά στο 70% που εφαρμόζουν σήμερα.

Γενικά, εμφανίζεται η ΝΔ, και μάλιστα αυτοσυγχαίρεται γι αυτό, να υλοποιεί πράγματα που έχουν γίνει από εμάς σαν δικές της πρωτοβουλίες. Θα ήταν έντιμο να αναγνώριζε ό,τι έχει γίνει και να το συνεχίζει, αυτό είναι η συνέχεια του κράτους. 

Τα επιδόματα και οι παροχές πρόνοιας δεν αφορούν μόνο τους φτωχούς, αλλά κυρίως τη μεσαία τάξη, είναι όροι ισοτιμίας των πολιτών και βοηθούν στην ανάπτυξη

Ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγόρησε ότι πήραμε από τη μεσαία τάξη για να δώσουμε στους φτωχούς. Αυτό είναι ψέμα. Κάνοντας αυτοκριτική, λέμε:

  • Δεν καταφέραμε να καταλάβουν οι πολίτες ότι τα επιδόματα και οι παροχές, αφορούν όλη την Ελληνική κοινωνία, και την μεσαία τάξη, κυρίως μάλιστα αυτή, και όχι μόνο τους φτωχούς.

  • Οι παροχές και οι υπηρεσίες, όπως το επίδομα παιδιού, τα επιδόματα αναπηρίας, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί,  είναι όροι ισοτιμίας των πολιτών.    

  • Οι δαπάνες για την πρόνοια είναι αναπτυξιακή παράμετρος. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι προϋπόθεση να μεγαλώσει η πίττα της ανάπτυξης ώστε να δίνει τις προνοιακές παροχές ως φιλανθρωπία. Εμείς λέμε ότι οι δαπάνες για την πρόνοια βοηθούν στην ανάπτυξη. Για αυτό από 789 εκ. όταν παραλάβαμε το ΄15 τις αυξήσαμε σε 3,5 δις.

Όσο συζητείται το σκάνδαλο Novartis, ακόμη και ως «σκευωρία», ο ΣΥΡΙΖΑ ωφελείται. Γι αυτό λέμε: «Όλα στο φως, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα διεθνές σκάνδαλο, δεν το έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα των εμπλεκόμενων ήρθαν από τις ΗΠΑ, από το FBI. Εδώ το ανέλαβαν με όλη την νόμιμη διαδικασία ανακριτές και, με βάση το άρθρο 86 του Νόμου του Βενιζέλου, όταν υπήρξαν ενδείξεις για ανάμιξη πολιτικών προσώπων παρέπεμψαν τα στοιχεία στη Βουλή.

Η προστασία μαρτύρων για μεγάλα σκάνδαλα όπου εμπλέκονται μεγάλες εταιρείες και πολιτικοί είναι μια μεγάλη κατάκτηση του διεθνούς δικαίου, το να χαρακτηρίζουν τους μάρτυρες της Novartis» ως «κουκουλοφόρους» αντίκειται στο διεθνές δίκαιο.

Είναι παραλογισμός να κατηγορούν τον Παπαγγελόπουλο ότι έστησε σκευωρία κατά πολιτικών με τους ίδιους δικαστικούς που έβαλαν στο αρχείο τις υποθέσεις 7 προσώπων αλλά δεν έβαλαν τις περιπτώσεις του κ. Λοβέρδου και του κ. Γεωργιάδη. Για αυτό και ο κ. Λοβέρδος ξαναέρχεται στη Βουλή για άρση ασυλίας.

Γελοίο επίσης είναι να παραπέμπουν τον Παπαγγελόπουλο ως μόνο υπεύθυνο για τη δήθεν «σκευωρία». Είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο αυτοβούλως και εν αγνοία του Τσίπρα; Γι αυτό εμείς λέμε: «Όλα στο φως, να λάμψει η αλήθεια. Όσο το θέμα συζητείται, εμείς ωφελούμαστε. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!».

Το τρίπτυχο υποσχέσεων του κ. Μητσοτάκη με το οποίο έγινε κυβέρνηση έχει καταπέσει πλήρως.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκαταλείψει  το τρίπτυχο με βάση το οποίο κέρδισε τις εκλογές:

  • Την επαναδιαπραγμάτευση του πλεονάσματος του 3,6% την «ξέχασε».
  • Την ανάπτυξη από το 4% που επαγγελλόταν την έφτασε τώρα στο 3% και βλέπουμε…
  • Οι περίφημες αναπτυξιακές επενδύσεις που θα έρχονταν την άλλη μέρα  μετά τις εκλογές είναι στον αέρα. Στην περίφημη επένδυση του Ελληνικού δυο ξενοι υπερ-επενδυτές (Κινεζοι και Αραβες)   εγκατεληψαν τη επενδυση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL