Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Στα ψιλά / Μάλιστα, κύριε υπουργέ. Ό,τι πείτε, κύριε υπουργέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Μάλιστα, κύριε υπουργέ. Ό,τι πείτε, κύριε υπουργέ

«Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μια τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκρισή της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε» ήταν το σεμνό και ταπεινό μήνυμα του υπουργού Ανάπτυξης, που δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί την τραγωδία αλλά και την περιπέτεια κάποιων ανθρώπων.

Και λέμε πως δεν ντράπηκε ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς απέκρυψε πως, όταν τον Ιούλιο του 2018 βγήκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα που αφορούσαν τους πυρόπληκτους στο Μάτι, το άρθρο 11 περί αναστολής πλειστηριασμών ήταν ξεκάθαρο:

«Από τη δημοσίευση της παρούσας και έως 30.9.2019 αναστέλλεται σε βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων, καθώς και οι προθεσμίες άσκησης ανακοπών και αιτήσεων που αφορούν τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης».

Παρότι πιο ξεκάθαρο δεν θα μπορούσε να είναι, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έδειξε να τον απασχολεί και έσπευσε μέσω Twitter να οικειοποιηθεί την -από τον νόμο προβλεπόμενη- αναστολή του συγκεκριμένου πλειστηριασμού, πουλώντας εκ του ασφαλούς τζάμπα ρουσφέτι σε μια οικογένεια πυρόπληκτων ώστε να αποκομίσει τα επικοινωνιακά οφέλη που του πρόσφεραν τα γνωστά «επιτελικά ΜΜΕ», που βρήκαν ευκαιρία να τον παρουσιάσουν ως τον πολιτικά ευαίσθητο υπουργό που έσωσε το σπίτι από τα νύχια των τραπεζών αντί να ενημερώσουν το κοινό τους πως η τράπεζα ήταν από τον νόμο υποχρεωμένη να μην προχωρήσει στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό.

Αλλά πού να βρουν χώρο για δημοσίευση τέτοιες μικρολεπτομέρειες όταν πρόκειται να αναδειχθεί η μεγάλη καρδιά του υπουργού τής -από τα χρόνια του ΚΕΕΛΠΝΟ- καρδιάς τους.

Πού να κάθονται να ψάχνουν τα ΦΕΚ και τις ΠΝΠ όταν αυτό που προέχει είναι η τυφλή αναπαραγωγή των υπουργικών tweet. Γι’ αυτό και με το σπαθί τους έχουν κερδίσει πλέον τον τίτλο των «επιτελικών ΜΜΕ» με το καθημερινό «μάλιστα, κύριε υπουργέ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL