Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Κοινωνικό μέρισμα, γιοκ!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινωνικό μέρισμα, γιοκ!

Απόλυτα... συνεπής προς με την προεκλογική δέσμευσή του να καταργήσει το κοινωνικό μέρισμα -που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- αποδεικνύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς ο Στ. Πέτσας απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα”!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στο Open TV) επιστράτευσε μάλιστα τον μικροκομματικό ισχυρισμό ότι "ο Αλέξης Τσίπρας το έδωσε το Πάσχα για προεκλογικούς λόγους και γι' αυτό η Ν.Δ. το είχε χαρακτηρίσει προεκλογικό επίδομα"! Επιχείρησε δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την επικείμενη κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος επικαλούμενος τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περί "καταβολής επιδόματος - ‘13ης σύνταξη’ κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο του 2020”, δηλαδή μετά από 15 μήνες!

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η διανομή του κοινωνικού μερίσματος αφορούσε γενικότερα τους πολίτες και τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα (καταβλήθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά -3,5 εκατ. οι ωφελούμενοι) και δεν περιοριζόταν στους συνταξιούχους!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε στη ΔΕΘ ότι «θα επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη αυτά που καθ’ υπερβολή της πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση». Προς το παρόν... παίρνει από τις ασθενέστερες τάξεις ένα μέρος όσων τους επέστρεψε η προηγούμενη κυβέρνηση....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL