Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Μ. Κάτσης: Κομματικοποίηση, σύγκρουση ρόλων και εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Κάτσης: Κομματικοποίηση, σύγκρουση ρόλων και εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ (Video)

Ευθύτατα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης, ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αν η κυβέρνηση μέσω της λύσης της συνεργασίας της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Άρης είχε σκοπό να ωφελήσει τον Β. Μαρινάκη.https://www.youtube.com/embed/cazz6sR-IdI

«Βγήκατε ως διαπρύσιος κήρυκας συρρίκνωσης των εξόδων της ΕΡΤ επειδή κόψατε αθλητικές μεταδόσεις» είπε ο κ. Κάτσης προς τον κ. Πέτσα, προσθέτοντας σειρά ερωτημάτων:

«Κύριε υπουργέ γνωρίζετε την ανακοίνωση της Forthnet – Nova ότι υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς της από την εταιρία Alter Ego που ταυτόχρονα ανήκει σε ιδιοκτήτη ΠΑΕ; Κι αν το γνωρίζετε, πείτε μας γιατί όταν μπήκατε στο Μαξίμου, αφήσατε αζημίως τις ΠΑΕ Άρης και Παναθηναϊκός να φύγουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ; Προς όφελος ποιων συμφερόντων; Της Nova που εποφθαλμιά για την αγορά της ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ; Τι σημαίνει αυτό ως προς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος; Μήπως θέλετε να συρρικνώσετε το θεματικό περιεχόμενο της ΕΡΤ για να μην είναι ανταγωνιστική στις ιδιωτικές πλατφόρμες;».
 
«Γελούν και οι πέτρες»

Όσον αφορά την τοποθέτηση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ, ο Μ. Κάτσης συμπύκνωσε την κριτική του σε τρία δεδομένα: κομματικοποίηση, σύγκρουση ρόλων και πρόθεση εκχώρησης υπηρεσιών της ΕΡΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τόσο ο προτεινόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας, όσο και ο αρμόδιος υπουργός κατά τις τοποθετήσεις τους απέφυγαν να αναφέρουν ότι πρώτα ανακοινώθηκαν οι κυβερνητικές επιλογές και μετά ξεκίνησε η διαδικασία έκφρασης ενδιαφέροντος, αναρωτήθηκε πόσο επηρέασε την κατάθεση των υποψηφιοτήτων αυτή πρακτική, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Πέτσας δεν ανέφερε πόσοι και ποιοι ήταν οι λοιποί ενδιαφερόμενοι.

Ως προς την επιλογή του Κ. Ζούλα για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προτείνει για τον ίδιο ρόλο τον Θ. Καρτερό ή την Ρ. Σβίγγου. «Για Πράβντα μιλήσατε, για ¨Μαδούρους¨ μιλήσατε, για κομματικό κράτος μιλήσατε και σήμερα τα κάνετε όλα στο πολλαπλάσιο» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Εν τέλει, πώς είναι δυνατόν να ακούγεται στην Επιτροπή και να μη γελάνε και οι πέτρες ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Ζούλα που τον είχε διευθυντή στο γραφείο Τύπου, να πάει στην ΕΡΤ και να την κάνει αντικειμενική. Ποιον πείθει αυτή η δικαιολογία;».

Σύγκρουση συμφερόντων;

Πέρα από τον προτεινόμενο διευθύνοντα σύμβουλο, Γ. Γαμπρίτσο, που διετέλεσε γενικός διευθυντής της Digea στην οποία η ΕΡΤ -λόγω των μεθοδεύσεων του «μαύρου»- κατέβαλλε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως για την παροχή δικτύου και κατέφερε να απεμπλακεί με πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης, ο Μ. Κάτσης έθεσε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και για το προτεινόμενο μέλος του Δ.Σ., Ν. Ελματζιόγλου. «Εσείς που είστε ιδιοκτήτης στούντιο, αναρωτιέμαι αν ήταν δικά σας τα στούντιο που χρησιμοποιήθηκαν μετά το ¨μαύρο¨ για να εκπέμψει η ΔΤ; Αν ήταν δικά σας, θέλω να γνωρίζω το αντίτιμο που καταβλήθηκε. Και τώρα τι θα προτείνετε στη διοίκηση; Θα συνεχίσετε ιδιωτικές παραγωγές ή outsourcing;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Ελματζιόγλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL