Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Τα επίχειρα της ρητορικής Όρμπαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα επίχειρα της ρητορικής Όρμπαν

Προχθές η Ν.Δ. διέγραψε το στέλεχός της Θεόδωρο Γιάνναρο ύστερα από τον θόρυβο που ξεσήκωσε ανάρτησή του στο Τουίτερ, με την οποία αποκαλούσε έναν πρόσφυγα "πίθηκο".

Αν μπεί κανείς στον λογαριασμό του κ. Γιάνναρου θα δει δεκάδες νεοδημοκράτες να τον συγχαίρουν γι αυτά που είπε και να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, ενώ αν μπει κανείς στον λογαριασμό της Ν.Δ., κάτω από το σχετικό τουίτ θα δει δεκάδες εξαγριωμένους νεοδημοκράτες να κατηγορούν την κυβέρνηση ως "φίλη των λάθρο", που "συνεχίζει το έργο των μαδούρων", που "διευκολύνει τους λαθρεποίκους", και άλλα του αυτού ήθους και ύφους.

Προχθές επίσης οκτώ δήμαρχοι περιοχών που επηρεάζονται από το προσφυγικό και που οι ίδιοι πρόσκεινται στη Ν.Δ. υπέγραψαν κείμενο επτά θέσεων με το οποίο αντιτίθενται πρακτικά σε κάθε κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση.

Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύτηκε επί τέσσερα χρόνια με θέσεις και ρητορική Όρμπαν, υιοθετώντας κάθε αρρωστημένη θεωρία συνωμοσίας για το προσφυγικό, και καλλιέργησε ένα κλίμα στον κόσμο της που τώρα το βρίσκει μπροστά της.

Γιώργος Κυρίτσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL