Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μνήμες προπολεμικών συνθηκών εν έτει 2019!

Άνθρωποι προσπαθούν να διχάσουν λαούς και να αρπάξουν εξουσία, χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους, μετατρέποντας κόσμο σε αποδιοπομπαίο τράγο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ είναι η προειδοποίηση που απηύθυνε ο πακιστανικής καταγωγής δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πολωνία, μαζί με άλλους ξένους ηγέτες, για την 80ή επέτειο από την έναρξη του πολέμου (1939-1945).

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που έθεσε ήταν: «Μήπως ζούμε τώρα εποχές παρόμοιες με αυτές της δεκαετίας του 1930; Διότι αν δείτε τη δεκαετία του 1930, αυτό που έγινε ήταν η άνοδος χαρισματικών ηγετών, που χρησιμοποίησαν τη δύναμη του μίσους για να διχάσουν κοινότητες και να στρέψουν τον έναν λαό εναντίον του άλλου»

ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ συγκρίσεις: «Δείτε κάποια από τα πράγματα που συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη. Άνθρωποι προσπαθούν να διχάσουν χρησιμοποιώντας ρητορική μίσους, μετατρέποντας κόσμο σε αποδιοπομπαίο τράγο εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού, εξαιτίας της εθνικής καταγωγής του, εξαιτίας της πίστης του, εξαιτίας της ταυτότητάς του».

ΕΝΑ ρατσιστικό, εθνικιστικό κύμα σαρώνει τη δημοκρατικά «καθυστερημένη» Ανατολική Ευρώπη. Έχει εγκατασταθεί εδώ και καιρό στη Γαλλία, όπου είναι η πρώτη συμπαγής πολιτική δύναμη, εκτοξεύεται στην Ιταλία, φυτρώνει στην Ισπανία και αποκαλύπτεται απειλητικά και διαλυτικά στη Βρετανία, όπου παρέμενε κρυμμένο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον καθοριστικό ρόλο της χώρας στις εξελίξεις. Ακόμα και στις παραδοσιακά δημοκρατικές σκανδιναβικές χώρες τρίζει τα δόντια.

ΤΩΡΑ φουντώνει και στη Γερμανία, όπου η άνοδος της χρηματοδοτούμενης από τις ΗΠΑ Ακροδεξιάς τείνει να γίνει πρώτη δύναμη στην ομοσπονδιακή δημοκρατία. Τα πρόσφατα αποτελέσματα στα ανατολικογερμανικά κρατίδια κτυπούν τις καμπάνες.

ΣΤΟ ΒΡΑΔΕΜΒΟΥΡΓΟ το SPD, το οποίο ώς σήμερα συγκυβερνούσε με την Αριστερά, τερματίζει μεν πρώτο, με 26,6% (-5,5%), αλλά το AfD διπλασιάζει τα ποσοστά του και φτάνει στο 24,5%. Το CDU βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 15,4%. Δραματικές απώλειες καταγράφει η Αριστερά, η οποία πέφτει από το 18,6% στο 10,4%.

ΣΤΗ ΣΑΞΩΝΙΑ, το CDU κατόρθωσε τελικά να παραμείνει στην πρώτη θέση με 32,3% (-7,1%) αλλά η Ακροδεξιά έφθασε στο 27,3%, ενισχυόμενη κατά 18,1 μονάδες, εκτοπίζοντας την Αριστερά στην τρίτη θέση, με 10,6% (από 18,9%). Το SPD συγκέντρωσε το χειρότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ σε οποιοδήποτε κρατίδιο, συρρικνούμενο στο 7,9%!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ πλέον είναι τι θα κάνουν από εδώ και πέρα οι δημοκρατικές δυνάμεις για να εμποδίσουν μια νέα τραγωδία με τη διάλυση της ειρηνικής Ευρώπης. Θα συνεχίσουν να ταΐζουν το τέρας;

dchristou52@gmail.com

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σκιτζήδες

Ακόμα κι ένας άνθρωπος που δεν σκαμπάζει από νομικά μπορεί να καταλάβει πόσο σκιτζήδικο είναι το πόρισμα που κατέθεσε χθες η Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις