Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευθύνη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. πλέον η απολυταρχία της Δεξιάς

Το colpo grosso για την ολοκληρωτική κυριαρχία της Δεξιάς είναι ο νέος, αμφίβολης νομιμότητας εκλογικός νόμος και η αλλοίωση του εκλογικού σώματος στα μέτρα και τα συμφέροντά της

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ είναι ξεκάθαρες, όπως προκύπτει από τις πρώτες διαρροές της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο. Κυριαρχία μακράς πνοής, απομόνωση της Αριστεράς. Ασφυκτικός κομματικός έλεγχος των τριών εξουσιών, των ΜΜΕ και αβάντες από πρόθυμους αξιωματούχους της Εκκλησίας.

ΣΤΟΧΟΣ για να περάσουν τα συγκεκριμένα σχέδια είναι να δελεάσουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να στηρίξει τις προτεινόμενες αλλαγές. Σχεδιάζουν να αυξήσουν το όριο εισόδου στη Βουλή από 3% που είναι σήμερα στο 4% ή και στο 5%, ώστε να μείνουν εντός Κοινοβουλίου τέσσερα ή ακόμα και τρία κόμματα, με τα υπολείμματα της Άκρας Δεξιάς να ενσωματώνονται υποχρεωτικά στη Ν.Δ.

ΟΙ ΕΔΡΕΣ των κομμάτων που δεν θα καταφέρουν να υπερβούν τα νέα όρια θα μοιραστούν αναλογικά στα κόμματα που θα εισέλθουν. Παράλληλα, διαρρέουν πως θα αυξήσουν (αλλοιώσουν) το εκλογικό σώμα με την προσθήκη δικαιώματος ψήφου, σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς (!) χωρίς να διευκρινίζονται τα κριτήρια.

ΓΙΑ ΝΑ συμβούν όμως όλα αυτά, χρειάζονται τουλάχιστον 200 ψήφοι ώστε να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο που θα ίσχυε στις επόμενες εκλογές. Δηλαδή θα χρειαστούν, εκτός από τους 158 της Ν.Δ. και τους 22 του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ακόμα 20, που όμως δεν υπάρχουν.

ΚΑΙ ΕΔΩ έρχεται το νομικό κόλπο, όπως έχει γράψει ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος. Συγκεκριμένα: «Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να επιδιώξει, με τη συνδρομή της κ. Γεννηματά (158 + 22 = 180 ψήφοι), να μειώσει την προβλεπόμενη πλειοψηφία από 200 σε 180 βουλευτές, ώστε, αμέσως μετά, Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. να προχωρήσουν στην αλλαγή και του εκλογικού νόμου. Διά της πλαγίας, λοιπόν, θα μπορούσε να αποφύγει τις 'διπλές' εκλογές το 2023 και να ενταφιάσει από σήμερα την απλή αναλογική».

ΟΠΟΤΕ όλο το πολιτικό βάρος για την κυριαρχία της Δεξιάς πέφτει στις πλάτες των 22 βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μόνο που, εκτός από τις υποσχέσεις που θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κ. Γεννηματά, πρέπει η ίδια να είναι σε θέση να ελέγξει και τους 22 βουλευτές που διαθέτει το σχήμα της. Δύσκολο.

ΤΟ ΝΕΟ αμάρτημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα είναι ασυγχώρητο και το μέλλον του σκοτεινό. Εκτός αν εξαγοραστούν «αντάρτες» από το μαγαζί του Βελόπουλου για να καλύψουν τις διαρροές από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Για όλα είναι ικανοί!

dchristou52@gmail.com

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις