Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ανεύθυνο κράτος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανεύθυνο κράτος

Στο γραφείο του διόρισε γενικό γραμματέα τον ανιψιό του - και μετά εξέδωσε απαγόρευση στους υπουργούς να διορίζουν συγγενείς. Αυτός όμως είναι και παραμένει υπεράνω του νόμου του. Οι υπήκοοι δεν είναι.

Στην ΕΥΠ επιμένει να διορίσει γνωστό του. Ας μην έχει ούτε καν πτυχίο κατάλληλο για τη θέση.

Στην ΕΡΤ διορίζει τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του. Προς δόξα της αποκομματικοποίησης, προφανώς. Και σίγουρα μετά από αντικειμενική αξιολόγηση.

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παύει ετσιθελικά τη διοίκησή της, παρά τις περί του αντιθέτου ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Στις Γενικές Γραμματείες των υπουργείων διόρισε χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία όσους ήθελε, παρά το ότι ο νόμος προβλέπει προκήρυξη θέσεων, συνεντεύξεις κ.λπ.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατέλαβε το κράτος με τους συγγενείς του, τους φίλους του και τους γνωστούς του - οι φήμες λένε και με εκπροσώπους συμφερόντων, αλλά ας περιμένουμε να το δούμε. Και μέσα σε 45 μέρες από την ανάληψη της εξουσίας, το κράτος που εκείνος κατέλαβε χρεοκόπησε στα βράχια της Σαμοθράκης. Το νησί -οι χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες του-, έμεινε αποκλεισμένο για δέκα μέρες. Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου οι τουρίστες έμεναν σε γυμναστήρια και έτρωγαν από συσσίτια, διότι, εκτός του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού, υπήρχε και έλλειψη τροφίμων. Εικόνες μετά από μια καταστροφή.

Η κυβέρνηση εκ των υστέρων κάλεσε για εξηγήσεις τον εφοπλιστή Μανούση (γνωστό για την πορεία του στη Ν.Δ.) για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων στη Σαμοθράκη. Και ανακοίνωσε μέτρα που θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά τα επόμενα χρόνια.

Οι εκατοντάδες διορισμένοι από τον Κ. Μητσοτάκη (υπουργοί, τεχνοκράτες υφυπουργοί, μετακλητοί κ.ά.) δεν κατέβασαν ούτε μία ιδέα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Άλλωστε προέχουν οι διακοπές τους.

Είναι χαρακτηριστικό της αντίληψής τους για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν τους ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, ειδικά οι ακρίτες. Η εξουσία ασκείται από την Αθήνα, συνήθως για την Αθήνα. Είναι ένα κράτος ανάπηρο, κουλό. Το δείχνει και η διαχείριση του γραφείου Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, που επέλεξε να το κρατήσει για να διορίσει αποτυχούσα πολιτευτή.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε εξηγήσεις από όσους έχει διορίσει για την ανικανότητά τους να μην αποκλειστεί η Σαμοθράκη. Και πώς να το κάνει άλλωστε; Αφού χθες ο ίδιος απαξίωσε να συμμετάσχει στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μαξίμου! Όλα καλά, πρωθυπουργεύει στη χώρα ο Γ. Γεραπετρίτης...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL