Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία / Επενδύσεις και ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα της συνάντησης Μακρόν - Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία / Επενδύσεις και ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα της συνάντησης Μακρόν - Μητσοτάκη

Με ατζέντα TOTAL θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η συνάντηση Μακρόν - Μητσοτάκη, η οποία είναι η πρώτη από μία σειρά συναντήσεων του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες. Υπενθυμίζεται ότι μετά το Παρίσι, στις 29 Αυγούστου ακολουθεί η επίσκεψη στο Βερολίνο και τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου η μετάβαση στη Χάγη.

Τηρώντας την εθιμοτυπία, τις ανακοινώσεις για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι έκανε η γαλλική Προεδρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συζητήσουν “το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την ανατολική Μεσόγειο”.

Είναι προφανές ότι το Παρίσι θέλει να επιβεβαιώσει το “Ελλάς - Γαλλία, συμμαχία” τόσο για τα ανοιχτά θέματα στην Ε.Ε., όπου ο Μακρόν έχει άλλες προτεραιότητες από εκείνες της Μέρκελ, όσο και για τη συνέχιση της πολιτικής των εξορύξεων, στην οποία πρωταγωνιστεί και η TOTAL.

«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής, για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις” υπενθυμίζει η γαλλική Προεδρία και προσθέτει ότι “είναι σημαντική για την Ε.Ε. και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγικής σύμπραξης”.

Από την πλευρά της, η Αθήνα θα δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων. Ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι έχει ένα οικονομικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα με μεταρρυθμίσεις που θα φέρει επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, ο Κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει στην ταχύτητα με την οποία ξεκίνησε η κυβέρνησή του.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι να καλλιεργήσει περαιτέρω τις σχέσεις με τους εταίρους και να αξιοποιήσει στο έπακρο ένα θετικό κλίμα που θεωρεί ότι χαρακτηρίζει τα πρώτα βήματα της διακυβέρνησής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL