Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Στον εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης από τη Λιμενική Αρχη Αλεξανδρούπολης / Φ. Μανούσης, ένας βαθιά "γαλάζιος" εφοπλιστής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης από τη Λιμενική Αρχη Αλεξανδρούπολης / Φ. Μανούσης, ένας βαθιά "γαλάζιος" εφοπλιστής

Αναφορικά με τη διερεύνηση των αιτιών της διακοπής των δρομολογίων, που δημιούργησαν το πρόβλημα στη Σαμοθράκη, ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης κάλεσε σε απολογία τον ανάδοχο, ενώ η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης υπέβαλε χθες προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης φάκελο με υλικό για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Ο “απολογούμενος” εφοπλιστής είναι ο Φώτης Μανούσης, ένα παλαιό στέλεχος της Ν.Δ. Το 2005 είχε καταγγείλει δημοσίως τον άλλοτε φίλο του Αριστοτέλη Παυλίδη επειδή ως υπουργός Αιγαίου κατακύρωσε τη γραμμή Καβάλα - Λήμνος - Σάμος σε ανταγωνιστή του. Η υπόθεση είχε φτάσει στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη.

Ο Αρ. Παυλίδης κατέθεσε μήνυση ότι εκβιάζεται από τον Φ. Μανούση και ο Φ. Μανούσης κατήγγειλε τον Αρ. Παυλίδη για εν γνώσει του δωροληψία του διευθυντή του γραφείου του Π. Ζαχαρίου. Ο εφοπλιστής ισχυρίστηκε στη Δικαιοσύνη ότι έδινε χρήματα στον Αρ. Παυλίδη για να έχει προστασία. “Έδινα χρήματα στον υπουργό για να έχω προστασία! Μου ζητούσαν χρήματα για την αγορά διαμερίσματος στη θυγατέρα του υπουργού, για παλιά χρέη του Π. Ζαχαρίου αλλά και για να εξασφαλίσουν τα γεράματά τους, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν” κατέθεσε ο εφοπλιστής.

Ο Φ. Μανούσης επί κυβέρνησης Μητσοτάκη συμμετείχε στον σχεδιασμό να ηγηθεί του μπλοκ των "γαλάζιων" ακτοπλόων έναντι του “πράσινου” Γεράσιμου Αγούδημου που κυριαρχούσε στον χώρο. Ήταν στενός φίλος του Σωτήρη Κούβελα (ο γιος τού τελευταίου είναι σήμερα βουλευτής της Ν.Δ.). Όταν εξελέγη δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1986, τον πήρε στον δήμο ως γενικό γραμματέα. Πρωταγωνίστησε στην ίδρυση του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης και ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Νew Channel σε μία περίοδο που χάνονταν μηχανήματα από τον TV100. To Νew Channel πουλήθηκε το 1999 έναντι 16 εκατ. ευρώ στον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, ενώ ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τα μηχανήματα της δημοτικής τηλεόρασης. Με την ακτοπλοΐα ασχολήθηκε το 2005, όταν αγόρασε την εταιρεία ΣΑΟΣ που εξυπηρετούσε τη Σαμοθράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL