Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
Για υφέρποντα ολοκληρωτισμό και αλαζονεία κατηγόρησε ο Δ. Τζανακόπουλος τη νέα κυβέρνηση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για υφέρποντα ολοκληρωτισμό και αλαζονεία κατηγόρησε ο Δ. Τζανακόπουλος τη νέα κυβέρνηση (Video)

Για υφέρποντα ολοκληρωτισμό και σαφή αλαζονεία κατηγόρησε ο Τζανακόπουλος τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, ενώ παρατήρησε ότι ήδη έχει φανεί από τις κυβερνητικές εξαγγελίες η δεξιότατη πολιτική κατεύθυνση, "τόσο απ αυτά που είπε (ο πρωθυπουργός) όσο κι απ αυτά που δεν είπε". 

Η οικονομική πολιτική την οποία εξαγγέλει η νέα κυβέρνηση, παρατήρησε, από την Θάτσερ μέχρι τον Ρήγκαν, έχει αποτύχει σε όλες τις εκδοχές της. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης για την οποία μίλησε ο κ. Μητσοτάκης 
"είναι ο τρόπος με τον οποίο το ΔΝΤ περιγράφει τη μείωση του αφορολόγητου". Ως εκ τούτου, τόνισε, θα χρειαστούν διευκρινίσεις τόσο από τον νέο υπουργό Οικονομικών όσο και από τον κ. Μητσοτάκη. 
"Ο κ. Μητσοτάκης ήταν κρυπτικός και όσον αφορά τις δεσμεύσεις του για το κοινωνικό κράτος και την πρόνοια", παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος, καθώς όπως τόνισε, "δεν είπε "λέξη για το ασφαλιστικό, λέξη για τα κοινωνικά επιδόματα, λέξη για τη χρηματοδότηση της υγείας - οι μόνες δεσμεύσεις του αφορούσαν τη μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και καμία δέσμευση για το θέμα 
των αναπληρωτών καθηγητών. Όλα αυτά είναι σιωπές οι οποίες θα πρέπει στην πορεία των προγραμματικών δηλώσεων να διευκρινιστούν.
Ευθυγραμμιζόμενος με την Ε. Αχτσιόγλου, τόνισε ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν είπε λέξη, επίσης, για το τι σκοπεύει να κάνει με την αγορά εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι ο κ Μητσοτάκης είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δηλαδή την αρχή της επεκτασιμότητας και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. Σκοπεύει να τις καταργήσει; 
"Λέξη για τον κατώτατο μισθό, λέξη για τις τριετίες - πρόλαβε μόνο", παρατήρησε σκωπτικά ο πρώην υπουργός, "να καταργήσει την αυτοτέλεια του ΣΕΠΕ". 
Οπότε το μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο πρωθυπουργός σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική της ΝΔ που σκόπευε στην εκκαθάριση των λεγόμενων δυσκαμψιών στην αγορά εργασίας, δηλαδή των εργατικών δικαιωμάτων και των εργατικών κεκτημένων. 
Μήπως σκέφτεται να καταργήσει όλα αυτά τα βήματα που έγιναν για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας;
"Η πολιτική της νέας κυβέρνησης αποτελεί ένα κράμα νεοφιλελευθερισμού, αυταρχισμού και εκδικητικότητας, και γι αυτό θα μας βρει απολύτως απέναντι¨, κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL