Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Νέοι «Τρέμη - Πρετεντέρης» στο ΣΚΑΪ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέοι «Τρέμη - Πρετεντέρης» στο ΣΚΑΪ;

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Όσο κι αν παίδεψα τη μνήμη μου, με εξαίρεση τα χρόνια που ένας Μαστοράκης έπαιζε τον ανακριτή στη χουντική τηλεόραση, άλλη φορά δεν είδα τέτοιο πράγμα.

Δύο δημοσιογράφοι, με κύρος που απέκτησαν είτε με τη δουλειά τους είτε με τη συνεχή τους παρουσία στις τηλεοπτικές οθόνες, πήραν συνέντευξη από τον πρωθυπουργό ο οποίος χειρίζεται τις τύχες της χώρας με εντολή του ελληνικού λαού. Η δική τους εντολή για τη χρήση μιας δημόσιας συχνότητας δεν προέρχεται από τον λαό, αλλά από τον εργοδότη τους. Ως εκ τούτου, περίμενα τήρηση της στοιχειώδους δεοντολογίας και όχι συμπεριφορές χειρότερες και από του τρομερού δίδυμου Τρέμη - Πρετεντέρη που τώρα έμεινε στα αζήτητα...

Νόμιζα ότι ο κ. Παπαχελάς είναι καλός επαγγελματίας. Ομολογώ ότι έμεινα άναυδος από την επιθετικότητα και τις υποτιθέμενες de profundis ερωτήσεις του με τα τερτίπια και τις γκριμάτσες που τις συνόδευαν. Την κ. Κοσιώνη δεν τη γνωρίζω, δεν περίμενα κάτι άλλο, αλλά όχι και να υιοθετεί την απίστευτη τερατολογία ότι ο νέος ποινικός κώδικας βγάζει από τη φυλακή τους πιστολάδες της 17 Νοέμβρη. Τόσο άσχετη δεν μπορεί να είναι!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αντιγράφοντας το θλιβερό ρεπορτάζ που προηγήθηκε στον ίδιο σταθμό, προσποιήθηκε πως αγνοεί ότι τα δικαστικά συμβούλια αποφάσιζαν και θα αποφασίζουν για τις απολύσεις οποιουδήποτε κρατούμενου με όρους (όπως και για τις άδειες). Και ότι πάμπολλοι ισοβίτες αποφυλακίστηκαν με όρους και με τον προηγούμενο κώδικα. Χουντικοί, φονιάδες δημοκρατικών πολιτών και άλλοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Αλήθεια, αφού και οι δύο δημοσιογράφοι εκφράζουν συνεχώς τη βεβαιότητα για νίκη της Νέας Δημοκρατίας, τι υπαινίσσονται; Ότι οι δικαστές είναι όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και των τρομοκρατών; Αυτό το παραμύθι, η εύνοια προς τρομοκράτες, είναι ένα πολυπαιγμένο σενάριο, που πάντα εκπορευόταν από στελέχη της Ν.Δ. και της Ακροδεξιάς και στόχευε τότε ανώτατα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και, τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις διαρκείς διακοπές και τις επιθέσεις του ανακριτικού ντουέτου, δεν έχασε το χαμόγελό του και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Όμως οι δύο δημοσιογράφοι, μη σεβόμενοι την αρχή ότι σε μια συνέντευξη ένας ρωτάει κάθε φορά, έφτασαν να μιλάνε πάνω του προτού προλάβει να απαντήσει.

Έπρεπε να ανεβάσει τους τόνους ο Αλέξης Τσίπρας όταν προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να μιλήσει για τις παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο “Μακεδονικό” ζήτημα. Και έμειναν άφωνοι όταν ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι και ο σταθμός τους συμμετείχε στη δηλητηρίαση μιας μερίδας της κοινής γνώμης, στον αφιονισμό αδαών πολιτών και φασιστών που δεν περιορίστηκαν σε κραυγές (χτυπούσαν κιόλας) για προδοσία της Μακεδονίας. Μιας Μακεδονίας που μπορεί να χωρίστηκε στα τέσσερα πριν από 105 χρόνια, αλλά αποτελεί ακόμη, σαν «μία και ελληνική», όχημα των παρατάξεων που οδήγησαν τη χώρα σε εθνικές καταστροφές.

Είναι κρίμα να κάνει ο πρωθυπουργός την πρώτη κίνηση για άρση των όποιων διενέξεων και υπαρκτών διαφορών και οι κομματικοί του αντίπαλοι -περί αυτού πρόκειται, η δημοσιογραφική δεοντολογία πήγε περίπατο- να επιχειρούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Ένα να σημειώσουμε: η κουβέντα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε απαγορευτικό για τον ΣΚΑΪ κράτησε περίπου 20 λεπτά. Προφανώς, οι δύο δημοσιογράφοι περίμεναν να τους ζητήσει και συγγνώμη ο πρωθυπουργός.

Έτσι, θέματα όπως η ανόρθωση της οικονομίας, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, το καίριο θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό των τομέων της Υγείας και της Παιδείας, κάτι που αποκλείεται με την επαναφορά από τη Ν.Δ. της σχέσης μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, καθώς και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας λειτουργίας και καταλήστευση του «μαξιλαριού» των 37 δισ., ούτε που τα ακούμπησαν οι ανακριτές.

Αντίθετα, καταντήσανε να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό πώς ένιωσε που λίγες μέρες έπειτα από την καταστροφή στο Μάτι αυτός πήγε στο κότερο της κ. Παναγοπούλου.

Αγένεια; Χυδαιότητα; Ελιτίστικος φονταμενταλισμός;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL