Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
«Πανικός» στη Ν.Δ. από την αποκάλυψη της Αυγής για τις επικουρικές συντάξεις (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Πανικός» στη Ν.Δ. από την αποκάλυψη της Αυγής για τις επικουρικές συντάξεις (Video)

Σε συνέχεια των κοινότοπων αρχικών αντιδράσεων για δήθεν fake news (Χ. Σταϊκούρας) ήδη από χθες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κ. Μητσοτάκη, Σ. Πέτσας στην απάντησή του μέσω του Facebook στην "Αυγή" είχε επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Ήδη από τις 2 Φεβρουαρίου του 2016 ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και παρόλο που σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε ως «σαχλαμάρες» αναγκάστηκε να απαντήσει αποδεχόμενος το γεγονός, ότι αφορά τους νέους εργαζόμενους:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Δεν ισχύει τίποτα από αυτές τις σαχλαμάρες που διαβάζω. Δεν ξέρουν τι λένε». Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε: «Εγγυόμαστε απόλυτα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Δεν πρόκειται κανείς σημερινός συνταξιούχος να δει τη σύνταξή του να μειώνεται» συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση που τέθηκε στην ΕΡΤ στον Θεόδωρο Σκυλακάκη και εκείνος παρόλο που μίλησε για «φαντασιώσεις» επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ για το ασφαλιστικό λέγοντας ότι: «Το επικουρικό θα περάσει σε νέο σύστημα» είπε ο κ. Σκυλακάκης. Θα έχει τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να επιλέξει είτε το ιδιωτικό σύστημα, είτε το ιδιωτικό. Αλλά το ιδιωτικό σύστημα θα είναι επί την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Αρχικά βέβαια φρόντισε να μιλήσει για «φαντασιώσεις» για να καθησυχάσει νομίζει, τους πολίτες. «Η ΑΥΓΗ κάτι πρέπει να βγάλει, είναι σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μηδενική παράσταση νίκης οπότε θέλει να συσπείρωση» ανέφερε σχετικά.

Πέρασε μάλιστα σε λεπτομέρειες λέγοντας ότι αυτό αφορά τους νέους εργαζόμενους οι οποίοι θα μπορούν να ‘’επιλέξουν’’, «μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού» «Αυτοί που θα πάνε στο Ιδιωτικό θα δίνουν τις εισφορές τους για το επικουρικό όχι για την κύρια σύνταξη. Το Ταμείο ότι έχει μέσα θα το μοιράσει σταδιακά σε όσους ήταν στο σύστημα».

«Ο κεντρικός πυλώνας θα συνεχίσει να ισχύει. Στο επικουρικό, ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν είναι μικρός, αν έχεις ένα καλό ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα, τότε τα χρήματα που βάζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φτάνουν και περισσεύουν για να καλύψουν τις δαπάνες του επικουρικού».

Με μόνη εγγύηση "την πρόβλεψη" του 4% ανάπτυξη που δεν ισχύει πουθενά σε χώρες της Ε.Ε. η Ν.Δ. φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

«Το προβλέπουν οι αγορές το 4%» ότι θα έχει ανάπτυξη τόσο η κυβέρνηση" ήταν η σχετική αναφορά του κ. Σκυλακάκη. 

 "Αν πέσουν έξω στις προβλέψεις θα χάσουν και τα λεφτά τους και οι εργαζόμενοι ;Τι είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα οι ασφαλιστικές εταιρείες;» ρώτησε ο Γιώργος Βαρεμένος χωρίς να λάβει απάντηση για το πως θα διασφαλιστούν οι νέοι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κ. Μητσοτάκης θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις

«Ριφιφί» 75 δισ., λάφυρο η επικουρική σε ιδιωτικές ασφαλιστικές και τράπεζες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL