Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Εντελώς ανυπόστατο και αναληθές το άρθρο για την τοξική ρύπανση στο Μάτι - Την ανάκλησή του ζητούν οι επιστήμονες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εντελώς ανυπόστατο και αναληθές το άρθρο για την τοξική ρύπανση στο Μάτι - Την ανάκλησή του ζητούν οι επιστήμονες

Οι Πρόεδροι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθ. Μ. Πλειώνης, του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” Δρ. Γ. Νούνεσης και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, Καθ. Σπ. Μαυράκος καταγγέλλουμε το άρθρο με τίτλο «Τοξική Απειλή» που δημοσιεύτηκε στις 13/1/2019 στην εφημερίδα REAL NEWS με την υπογραφή της κ. Αιμιλίας Σταθάκου ως εντελώς  ανυπόστατο και τα στοιχεία που παραθέτει αναληθή. Ζητάμε την άμεση ανάκλησή του.

Διαφορετικά, καλούμε τη Δημοσιογράφο άμεσα να αναρτήσει σε δημόσια θέα ή να καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία τις μετρήσεις που ισχυρίζεται ότι καταδεικνύουν ότι στις πυρόπληκτες περιοχές της 23ης Ιουλίου 2018, «στο έδαφος και στο νερό εντοπίστηκαν ουσίες καρκινογόνες και νευροτοξικές, όπως διοξίνες, φουράνια και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες…»  και «μέταλλα όπως μόλυβδος, αμίαντος» καθώς επίσης και τα επώνυμα εργαστήρια στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που ενεπλάκησαν τόσο κατά τη δειγματοληψία όσο και κατά την αναλυτική διαδικασία.

Τα εργαστήρια των Δημόσιων Ερευνητικών Κέντρων της Ελλάδας που ανέλαβαν την αξιολόγηση της τοξικής ρύπανσης στις πυρόπληκτες περιοχές είναι διαπιστευμένα, διαθέτουν state of the art τεχνολογικό εξοπλισμό και διεθνές επιστημονικό κύρος. Είναι τα μόνα εργαστήρια που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει μελέτες για την τοξική ρύπανση στο Μάτι και ΟΛΕΣ οι μετρήσεις συνηγορούν ότι η τοξική ρύπανση στις πυρόπληκτες περιοχές υπήρξε περιορισμένη και κάτω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια. Τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί στην πληρότητά τους και έχουν κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία.

Διαβάστε επίσης:

Προκαταρκτικά αποτελέσματα για την περιβαλλοντική επιβάρυνση από την πυρκαγιά στο Μάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL