Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Αποσύρθηκε η... επέλαση ξενοδοχείων σε Ψυρρή και Μεταξουργείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποσύρθηκε η... επέλαση ξενοδοχείων σε Ψυρρή και Μεταξουργείο

Απετράπη προς το παρόν ο κίνδυνος επέλασης θηριωδών ξενοδοχειακών μονάδων σε μια μεγάλη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (εμπορικό τρίγωνο, Ψυρρή, Μεταξουργείο) με την ανατροπή τριών προστατευτικών διαταγμάτων, χωρίς μελέτη, εν κρυπτώ, ερήμην του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και χωρίς τον έλεγχο νομιμότητας από το ΣτΕ.

Είναι μια από τις λιγοστές διατάξεις που αποσύρθηκαν, παρότι ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης... απείλησε ότι θα τις ξαναφέρει σε άλλο νομοσχέδιο που ετοιμάζει. Με αυτές καταργούνταν οι περιορισμοί στον αριθμό των κλινών έως 100 και της μιας χρήσης ανά κτήριο, ώστε να «απελευθερωθούν» οι όροφοι για ξενοδοχεία και η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού εις βάρος της ενίσχυσης της κατοικίας.

Τι απεσύρθη

Το επικίνδυνο περιεχόμενο των τριών διατάξεων στο άρθρο 99 του νομοσχεδίου προέβλεπε επί λέξει:

«7. Άρθρο 2 του από 2.7.1994 Π.Δ/τος ‘Καθορισμός ειδικών χρήσεων γης και όρων και περιορισμών δόμησης στην περιοχή του εμπορικού τριγώνου του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών’ (Δ' 704), το τρίτο εδάφιο της υποπερ. β της περ. 1 της παρ. ΙΙ αντικαθίσταται ως εξής:

‘Στα κτήρια χρήσεων πολιτιστικών, κοινωνικής πρόνοιας, ξενώνων και ξενοδοχείων, γραφείων, διοίκησης, κοινωφελών οργανισμών, εκπαίδευσης, στάθμευσης, με την προϋπόθεση ότι κάθε μία από τις παραπάνω χρήσεις καταλαμβάνει ολόκληρο το κτήριο, με δυνατότητα εξαίρεσης του ισογείου υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται ανεξάρτητη είσοδος στους ορόφους’.

8. Στο άρθρο 2 του από 18.3.1998 Π.Δ/τος ‘Καθορισμός χρήσεων γης και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στην περιοχή Ψυρρή - Κέντρου (Ομόνοιας), του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών’ (Δ’ 233 ):

α. Το τέταρτο εδάφιο της υποπερ. γ) της περ. Ι της παρ. 2 αντικαθίσταται με τη φράση ‘στα κτήρια με χρήσεις πολιτιστικές, κοινωνικής πρόνοιας, ξενώνων και ξενοδοχείων, γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, διοίκησης, κοινωφελών οργανισμών, εκπαίδευσης, στάθμευσης, με την προϋπόθεση ότι κάθε μία από τις παραπάνω χρήσεις καταλαμβάνει ολόκληρο το κτήριο, με δυνατότητα εξαίρεσης του ισογείου υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται ανεξάρτητη είσοδος στους ορόφους’.

β. Στην υποπερ. α) της περ. Ι της παραγράφου 1 η φράση ‘ξενοδοχεία μέχρι 100 κλινών και ξενώνες’ αντικαθίσταται με τη φράση ‘ξενοδοχεία και ξενώνες’.

9. Στο άρθρο 2 του από 23.7.1998 Π. Δ/τος ‘Καθορισμός χρήσεων γης και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης στην περιοχή του Μεταξουργείου, του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών’ (Δ’ 616), η υποπερ. 2 της περίπτωσης α) της υποπαρ. Γ της παρ. Ι αντικαθίσταται ως εξής: ‘2. Ξενοδοχεία και ξενώνες’».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL