Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
«Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα» λέει η Γκρέτα Τούνμπεργκ ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα» λέει η Γκρέτα Τούνμπεργκ ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός

Η Σουηδέζα μαθήτρια, που ξεκίνησε το κίνημα #FridaysforFuture, κατήγγειλε την απουσία κυβερνητικών δράσεων με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, προτού είναι πολύ αργά.

«Διανύουμε ήδη μια καινούργια χρονιά και έχουμε εισέλθει σε μια νέα δεκαετία και μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, δεν έχουμε δει καμία ένδειξη μιας επερχόμενης πραγματικής δράσης για το κλίμα και αυτό πρέπει να αλλάξει» σημείωσε η Τόυνμπεργκ σε μια ομιλία που εκφώνησε στη Λωζάνη.

«Προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τους κυβερνώντες, θα ήθελα να πω ότι δεν έχετε δει ακόμη τίποτα. Δεν έχετε ακούσει την τελευταία μας κουβέντα, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε για αυτό. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα φέρουμε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την επόμενη εβδομάδα».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Ξυπνήστε και Μυρίστε την οσμή των Πυρκαγιών» και «Είναι αργά, δεν είναι όμως πολύ αργά».

Εκατοντάδες ακτιβιστές θα πάρουν το τρένο το Σαββατοκύριακο και κατόπιν θα περπατήσουν έως το Κλόστερς, κοντά στο Νταβός, όπου η Τούνμπεργκ θα παραστεί για δεύτερη χρονιά και θα συμμετάσχει σε δύο πάνελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL