Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C21.9°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.9°C
3 BF 26%
Ανακύκλωση συσκευασιών: Τερτίπια από σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακύκλωση συσκευασιών: Τερτίπια από σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης

Για  δεύτερη φορά η Αναταποδοτική Ανακύκλωση (το σύστημα με τα σπιτάκια) επιχειρεί να υπονομεύσει τη συνεδρίαση  του Διοικητικού του Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης για την παρουσίαση, συζήτηση και αξιολόγηση του νέου 6ετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου της οπως ορίζει ο νόμος.

Χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση  διακόπηκε βίαια με την είσοδο αστυνομικών οργάνων, μετά από καταγγελία στην ΓΑΔΑ ότι υπήρχε σε εξέλιξη "συμβάν" στην έδρα του ΕΟΑΝ επί της οδού Πατησίων. Την πρώτη φορά τίναξε  στον αέρα τη συνεδρίαση ζητώντας να εξαιρεθούν τέσσερα από τα 11  μέλη του διοικητικού του συμβουλίου του ΕΟΑΝ , με τη συνδρομή και μητροπολίτη.

Το χθεσινό επεισόδιο κατήγγειλε ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του περιγραφοντας το πρωτοφανές περιστατικό όπου παράλληλα  με την εμφάνιση των αστυνομικών οργάνων, ο Γενικός Διευθυντής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υπεδείκνυε ονομαστικά στους αστυνομικούς μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΝ για να προσαχθούν ενόψει μιας μήνυσης που θα έκανε.

Και χθες ζητήθηκε η εξαίρεση από τη συνεδρίαση και άλλων δύο μελών, παρουσία γνωστών μεγαλοδικηγόρων. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΕΟΑΝ "Προφανώς και  Συμβάν δεν υπήρχε. Καμία  προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε και οι αστυνομικές δυνάμεις απεχώρησαν. Αποτέλεσμα αυτού  ήταν να διακοπεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το ερώτημα που προκύπτει: Υπάρχουν κάποιοι που δεν επιθυμούν τη συζήτηση για τα αποτελέσματα και τον σχεδιασμό της ανακύκλωσης; Υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν για τη συζήτηση σχετικά με την διαφάνεια στον τρόπο που διανέμεται ο κοινωνικός πόρος της ανακύκλωσης;

Είναι καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις  επίτευξης των στόχων της ανακύκλωσης και δε θα είναι εκτεθειμένη σε οικονομικές κυρώσεις και ταυτόχρονα ότι οι πολίτες απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο ανακύκλωσης με ισχυρό θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα".

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΑΝ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL