Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Προαναγγελία του Ευ. Τσακαλώτου από τα Ιωάννινα / Προαναγγελία του Ευ. Τσακαλώτου από τα Ιωάννινα: Στα σημερινά επίπεδα θα διατηρηθεί το αφορολόγητο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προαναγγελία του Ευ. Τσακαλώτου από τα Ιωάννινα / Προαναγγελία του Ευ. Τσακαλώτου από τα Ιωάννινα: Στα σημερινά επίπεδα θα διατηρηθεί το αφορολόγητο

Τη διατήρηση του αφορολογήτου στα σημερινά επίπεδα προανήγγειλε χθες, σε ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παράλληλα ο ίδιος προανήγγειλε την κατάθεση ενός μεικτού νομοσχεδίου στη Βουλή αύριο Σάββατο ή το πολύ τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη ρύθμιση χρεών σε έως 120 δόσεις τόσο για τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και τις εφορίες, κάτι το οποίο αναμένεται να δώσει “ανάσα” σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι το ερχόμενο Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ούτως ώστε να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο θετικών μέτρων που έχει στα "σκαριά" η ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα, βάσει και των όσων προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσε στην Κομισιόν, προβλέποντας δημοσιονομικό "χώρο" 1,1 δισ. ευρώ για φέτος και συνολικά 5,5 δισ. ευρώ στην τετραετία 2019-2022, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί για φοροελαφρύνσεις και αύξηση των κοινωνικών δαπανών. ""Έχουμε σχεδόν καταλήξει στο πόσο μεγάλος είναι ο χώρος. Ποιες είναι οι ανάγκες. Θα υπάρξουν νέα πολύ σύντομα" είπε ο ίδιος.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που αφορά τη μεσαία τάξη, όπως σημείωσε ο ίδιος. Μάλιστα αναρωτήθηκε, αναφερόμενος στα όσα είπε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης περί μεσαίας τάξης: "Εμείς καταστρέψαμε τη μεσαία τάξη;

Επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου το οικονομικό εισόδημα για μια μεσαία οικογένεια με δύο παιδιά μειώθηκε κατά 5-6 χιλιάδες ευρώ περίπου", για να συμπληρώσει: "Από το 2015 μέχρι το 2016 που έχουμε τα τελευταία στοιχεία αυξήθηκε 100 ευρώ. Ποιος λοιπόν την κατέστρεψε;", συμπληρώνοντας ότι τα πιο πρόσφατα στοιχεία θα είναι ακόμη πιο θετικά, διότι έχει αρχίσει να υπάρχει ανάπτυξη, ενώ κάλεσε τη Ν.Δ. να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει στα όσα επίσημα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα. "Θα περιμέναμε μια απάντηση. Λέμε ψέματα;" συμπλήρωσε.

Απάντηση με Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Επιπλέον αναφέρθηκε στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, την οποία ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. Μάλιστα, είπε ότι όπου εφαρμόστηκαν τέτοιες πολιτικές υπήρξε αύξηση της ανεργίας, χαμηλοί μισθοί και άνοδος της φτώχειας.

Κάλεσε δε τους παρευρισκομένους και τις παρευρισκόμενες να αποδομήσουν το τι σημαίνει παροχή, συμπληρώνοντας ότι είναι σημαντικό να ειπωθεί εάν "ένα μέτρο χρειάζεται δεν χρειάζεται", ενώ συμπλήρωσε σκωπτικά αναφερόμενος σε γνωστή φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: "Πώς είναι δυνατόν όταν πρόκειται για φτωχούς να γίνεται λόγος για παροχή, ενώ όταν μιλάμε για πλούσιους να πρόκειται για επιδότηση;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL