Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Άνχελ Γκουρία: Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άνχελ Γκουρία: Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη

Όμως κωπηλατείτε ενάντια αυτό ρεύμα και αυτό σημαίνει ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια». Αυτό ανέφερε ο γγ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο περιθώριο της 4ης Διυπουργικής Συνόδου της Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (RDPC) του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο γγ του ΟΟΣΑ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τους γείτονες της, σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν οι τόκοι και συνολικά το χρέος και να αλλάξει η πορεία της χώρας. Όπως σημείωσε, το καλύτερο τεστ για τους επενδυτές είναι το ομόλογο που πέρασε με υψηλό ενδιαφέρον από τις αγορές. Επίσης, η ανεργία μειώθηκε 10%, αν και παραμένει ψηλά, ενώ και οι τράπεζες, παρά τα κόκκινα δανεια, πρέπει να επιμείνουν στην πρακτική δουλειά ώστε τα χρήματα να ξοδεύονται με σωστό τρόπο.

«Κρατήστε σταθερό το πηδάλιο και είμαστε μαζί σας», τόνισε ο κ. Γκουρία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης, παγκοσμίως, θα έπρεπε να είναι στο 4%, αλλά είναι γύρω στο 3,2% και αυτό γίνεται λόγω των μεγατάσεων στην παγκόσμια κοινότητα.

Ιδιαίτερα για την ανάπτυξη στη χώρα μας, υποστήριξε ότι οι Έλληνες έχουν φτιάξει τις βάσεις για να προχωρήσουν. Όπως είπε, ο ρυθμός ανάπτυξης 2% που έχει η Ελλάδα δεν είναι αρκετός, αλλά δεν αποκλείεται να είναι σε πολύ καλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL