Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυτός, αυτή και τα... πειστήρια!

Μακραίνει η λίστα των “fake news” για τη Ν.Δ., καθότι πρόσθεσε ακόμη ένα στο παλμαρέ της με αφορμή συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBC.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τον υπουργό Οικονομικών “όχι τόσο για την αυτονόητη πρόβλεψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές, όσο κυρίως για τη διαβεβαίωσή του ότι το κόμμα του ως αντιπολίτευση θα στηρίξει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των υψηλότατων δημοσιονομικών πλεονασμάτων που εκείνος υπέγραψε”.

Ας δούμε όμως τα... πειστήρια από το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ερ.: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ (με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση (σ.σ.: για τα πρωτογενή πλεονάσματα) με τους πιστωτές;

Απ.: Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η Ν.Δ. βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό, αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά.

Στο... φαντασιακό της Ν.Δ. έσπευσε να απαντήσει το υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας ότι "με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές", ενώ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημείωνε: "Πλέον δύσκολα μπορεί κανείς να διακρίνει πότε η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης παράγουν τα fake news και πότε απλά γελοιοποιούνται γιατί τα καταναλώνουν αμάσητα από τα ΜΜΕ τους" και κατέληγε: "Και στις δύο περιπτώσεις πάντως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Αντιπολίτευση για κλάματα".

Από τα γεγονότα προκύπτει ότι είτε η Ν.Δ. διαστρεβλώνει σκοπίμως την πραγματικότητα είτε κάποια στελέχη της επιδεικνύουν ανικανότητα σε απλοϊκό βαθμό, και μάλιστα με αυξημένη επικινδυνότητα.

Γ.Α.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις