Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Είναι η οικονομία, κ. Μητσοτάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ / Είναι η οικονομία, κ. Μητσοτάκη!

Ήταν το πρώτο μεγάλο στραπατσάρισμα της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Και μάλιστα από έναν μεγάλο κοινωνικό χώρο, τον οποίο θεωρούσε προνομιακό του συνομιλητή.

Το δεύτερο χαστούκι έρχεται με την κινητοποίηση των 200.000 και πλέον «art workers», των ανθρώπων της τέχνης. Που αφέθηκαν στην τύχη τους ψωμοζητούντες, όπως κατήγγειλαν στεντορεία τη φωνή κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί.

Τα χειρότερα, όμως, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έπονται. Οι αντοχές ενός και πλέον εκατομμυρίου μικρομεσαίων εξαντλούνται. Ακόμη και η ΕΡΤ και άλλα φιλικά προς την κυβέρνηση κανάλια αδυνατούν πλέον να «κρύψουν κάτω από το χαλί» τις καθημερινές διαμαρτυρίες μικροεπαγγελματιών και καταστηματαρχών.

Με 800 ευρώ για 45 ημέρες, με αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για μερικούς μήνες και με κάποια δάνεια δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Απλώς μετατίθεται. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν ουδείς μπορεί να εγγυηθεί το πότε η κανονικότητα θα επανέλθει.

Δεκάδες χιλιάδες λουκέτα, λέει η ΓΕΣΕΒΕ, είναι προ των πυλών.

Είναι η οικονομία, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη.

Όσα φορτηγά να περάσουν με τραγουδιστές από την Ηρώδου του Αττικού, τα «κάλαντα» θα σας τα ψάλει μια και καλή η συντριπτική πλειονότητα των καλλιτεχνών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων. Ήδη τα όργανα παίζουν. Δεν τα ακούτε;

Ηθικόν δίδαγμα: τα πάντα θα κριθούν στο μέτωπο της οικονομίας. Εκεί που πολλά έχουν πει και ο πρωθυπουργός και ο επί των Οικονομικών υπουργός του, ο οποίος, όπως δείχνουν οι ως κινούμενη άμμος εκτιμήσεις του, μάλλον αδυνατεί να κατανοήσει σε βάθος την πραγματικότητα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Στάθης Σχινάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL