Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Ευ. Τσακαλώτος: "7 δισ. για τους εργαζόμενους, 3 δισ. για τις επιχειρήσεις"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Ευ. Τσακαλώτος: "7 δισ. για τους εργαζόμενους, 3 δισ. για τις επιχειρήσεις"

“Τα πιο πολλά από αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν άμεσα” τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ευ. Τσακαλώτος, φέρνοντας ως παράδειγμα τα 7 δισ. για τους εργαζόμενους και τα 3 δισ. για τις επιχειρήσεις. Ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη σημασία του “μαξιλαριού” ασφαλείας που κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. “Από το κανάλι σας και από πάρα πολύ κόσμο φάγαμε πάρα πολύ 'ξύλο' γι’ αυτό το μαξιλάρι, ότι δήθεν ήταν αχρείαστο” σημείωσε. “Αν η πανδημία είχε γίνει τον Μάρτιο του 2015 και όχι τον Μάρτιο του 2020, που είχαμε άδεια ταμεία αλλά και ένα χρέος που δεν είχε κανονιστεί, σε ποια θέση θα ήταν σήμερα η Ελλάδα;” διερωτήθηκε.

Μιλώντας για τη δέσμη προτάσεων που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι το πακέτο των 26 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας δεν προέρχεται στο σύνολό του από το «μαξιλάρι» ρευστότητας, αλλά από αυτό αντλούνται μόνο τα 14,3 δισ. ευρώ. “Ένα μεγάλο κομμάτι από τα μέτρα αφορά 'ζεστό χρήμα'” υπογράμμισε. “Πληρώνουμε όλους τους μισθούς και δίνουμε 3 δισ. στις επιχειρήσεις για να μην έχουμε στο τέλος τόσα χρέη που δεν θα μπορούμε να βγούμε γρήγορα από την ύφεση” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευ. Τσακαλώτος.

Ό. Γεροβασίλη: Κοστολογημένο πρόγραμμα

"Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο. Βασίζεται σε πραγματικά νούμερα, τα οποία μπορούν να αντληθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια έξι μηνών, χωρίς να παραβλέπει ότι υπάρχει ένας άγνωστος παράγοντας ως προς την ακριβή διάρκεια της κρίσης” τόνισε η Ό. Γεροβασίλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. “Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλεί τα περιθώρια της χώρας. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ακούσει, να το δει προσεκτικά και να υλοποιήσει. Δεν υπάρχει χρόνος” είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τη λογική πάνω στην οποία κινείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως είναι αυτή της έγκαιρης και προληπτικής δράσης, “η οποία είναι η μόνη που μπορεί να λειτουργήσει ως η καλύτερη και πραγματική θωράκιση της οικονομίας και της χώρας”. “Η λογική του 'θα δούμε τι θα χρειαστεί' μας οδηγεί στο να μας ξεπερνά η πραγματικότητα. Άρα, μας οδηγεί στο να βρεθούμε μπροστά σε συντρίμμια και να μπούμε σε νέες περιπέτειες και νέους δανεισμούς” πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση στον γερμανικό Τύπο του Γ. Στουρνάρα, που μιλά για κοινή εμπροσθοβαρή δράση της Ε.Ε. και για δράση με αποφασιστικότητα, ταχύτητα και ευελιξία και όχι για πιστοληπτικές γραμμές “που υποστήριζε επί των ημερών μας”, συνέστησε στην κυβέρνηση να ακολουθήσει αυτή την πολιτική όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. “Εκτός αν υπάρχει κάποια διαφωνία με τον κ. Στουρνάρα” πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL