Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

200 ευρώ μισθό για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους θεσπίζει η κυβέρνηση

Στα 200 ευρώ πέφτει με την μερική απασχόληση - Νέες παρεμβάσεις Βρούτση επίθεση στους εργαζόμενους - Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης δεν απέκλεισε επιβολή της νέας εκ περιτροπής απασχόλησης, που προβλέπει μείωση μισθών κατά 50%, ακόμα και σε εργαζόμενους, με καθεστώς μερικής απασχόλησης(!) όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Βρούτσης, στην εκπομπή ''Επί του Πιεστηρίου'', στον δημοσιογράφο κ. Σιαδήμα, στο Kontra Channel, δεν απέκλεισε επιβολή της νέας εκ περιτροπής απασχόλησης,  που εισάγεται με την  πρόσφατη Π.Ν.Π(68Α'/20.3.2020), που προβλέπει μείωση μισθών κατά 50%, ακόμα και σε εργαζόμενους, που απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης(!).

Σύμφωνα με τον νόμο Ν.3846/2010, Ν.3899/2010 και το Ν.4635/2019, αν περιοριστούν οι δραστηριότητές του ο εργοδότης μπορούσε, αντί της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, να επιβάλλει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης στην επιχείρησή του, η διάρκεια της οποίας δεν επιτρεπόταν να υπερβαίνει τους εννέα (9) μήνες στο ίδιο ημερολογιακό έτος, μόνο εφόσον προηγουμένως  είχε προβεί σε ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 260/2006 και του ν. 1767/1988. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με βάση  τη νομολογία, ήταν  αδύνατη η εφαρμογή εκ περιτροπής απασχόλησης, σε εργαζομένους που ήδη εργάζονταν με σύστημα μερικής απασχόλησης!

Με βάση την πρόσφατη Π.Ν.Π. λοιπόν, αν εργαζόμενος που αμείβεται με το βασικό μισθό σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενταχθεί στο νέο σύστημα εκ περιτροπής εργασίας θα λάβει μηνιαίο μισθό 200 ευρώ!

 
 
 
 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις