Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διεθνές Συμβούλιο Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων: Σημαντική η συνεργασία μεταξύ Διαχειριστών Μεταφοράς και Διανομής ενέργειας

Η σημασία μιας αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των Διαχειριστών των Συστημάτων Μεταφοράς και Διανομής με στόχο την επιτυχή μετάβαση στο σύγχρονο μοντέλο της αγοράς ενέργειας επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Διεθνές Συμβούλιο Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (CIGRE) στην Αθήνα με τη συνδρομή των δύο ελληνικών Διαχειριστών.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 40 στελέχη του κλάδου ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων 25 προσκεκλημένοι από 16 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Από πλευράς ΑΔΜΗΕ παρουσιάστηκε το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος με ειδική αναφορά στις διασυνδέσεις των νησιών και τις διεθνείς διασυνδέσεις που υλοποιεί και σχεδιάζει ο Διαχειριστής. Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στα ειδικά θέματα συντονισμού του ΑΔΜΗΕ με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων σε επίπεδο τεχνολογίας και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που συντελούνται σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Για ανάπτυξη ενός κοινού οράματος από τους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς και Διανομής στο σύγχρονο μοντέλο αγοράς έγινε λόγος από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ. Επισημάνθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι διαχειριστές από την ενεργειακή μετάβαση και τονίστηκε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τον ΑΔΜΗΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος με κύριο στόχο την υιοθέτηση στα δίκτυα ψηφιακών τεχνολογιών που παρέχουν νέες δυνατότητες για ανάπτυξη και καινοτομία.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις