Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
"Βολές" Παππά κατά Μητσοτάκη / "Βολές" Παππά κατά Μητσοτάκη: Οι απάτες δεν φέρνουν δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Βολές" Παππά κατά Μητσοτάκη / "Βολές" Παππά κατά Μητσοτάκη: Οι απάτες δεν φέρνουν δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη

"Ευθείες βολές" κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς με αφορμή ομιλία του πρώτου στο περιθώριο εκδήλωσης για τη διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

«Δεν μπορεί να φέρει δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη» σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό προσθέτοντας σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι «η χώρα είχε συγκροτημένη και συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική με απτά αποτελέσματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης ζυγίστηκε και μετρήθηκε. Η απάτη του αποκαλύφθηκε» ανέφερε ο Νίκος Παππάς, ενώ στην «επιβράδυνση της οικονομίας και στην απάτη του 4% ανάπτυξης, στην πτώση βασικών οικονομικών δεικτών, όπως η βιομηχανική παραγωγή, στη δημιουργία ενός αναπτυξιακού νόμου που ευνοεί συμφέροντα φιλικά της Ν.Δ. και όχι κλάδους με πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία».

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος αναφέρθηκε στις "απάτες" του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για το «ξεπούλημα βασικών αναπτυξιακών υποδομών όπως τα ΕΛ.ΠΕ., η ΔΕΗ και η ΔΕ.ΠΑ. Υποδομών, στη φυγή επενδυτών, στη στασιμότητα των μεγάλων επενδύσεων και στην υποεκτέλεση του ΕΣΠΑ καθώς και στην «καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και στην εξαπάτηση των επαγγελματιών».

Αίτημα για αύξηση του ΕΣΠΑ

Εν τω μεταξύ αύξηση κατά 20% των κονδυλίων που θα λάβει η Ελλάδα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ αιτήθηκε η Ελλάδα, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο περιθώριο της προαναφερθείσας εκδήλωσης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η χώρα έχει εξασφαλίσει (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) 19,2 δισ. ευρώ, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά να εκφράζει την εκτίμησή του από το βήμα της εκδήλωσης πως είναι ρεαλιστικός ο στόχος να λάβει η Ελλάδα το ποσό των 21 δισ. ευρώ ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021 - 2027.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL