Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Στις Βρυξέλλες / Δικτύωση της Κίνησης Πολιτών "Κόσμος" για επισιτιστική ασφάλεια και βιώσιμη αγροδιατροφή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις Βρυξέλλες / Δικτύωση της Κίνησης Πολιτών "Κόσμος" για επισιτιστική ασφάλεια και βιώσιμη αγροδιατροφή

Το... ταξίδι για τα μέλη της Ομάδας 2 της Κίνησης Πολιτών “Κόσμος”, έχει ξεκινήσει και συνεχίστηκε με μια “στάση” 3-5 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλες, προκειμένου να υπάρξει πιο άμεση επαφή της με τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και παράλληλα μια αφορμή για συζήτηση πάνω στους προβληματισμούς αλλά και την προοπτική του τομέα της αγροτοδιατροφής, στη βάση των αρχών που έχουν τεθεί διεθνώς για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με πρωτοβουλία του ιδρυτή της Κίνησης, ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κόκκαλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο “Κόσμος” εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης και συνδέεται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους που υιοθετήθηκαν από τον ΟΗΕ.

Η δραστηριότητα της Ομάδας 2, άλλωστε, αντιστοιχεί στις επιδιώξεις του Στόχου 2, δηλαδή στην επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας και στην προαγωγή ενός βιώσιμου αγροδιατροφικού τομέα.

Τα 28 μέλη που συμμετείχαν στο ταξίδι, 13 γυναίκες και 15 άνδρες, όλων των ηλικιών, προέρχονταν από όλη την Ελλάδα: Καβάλα, Λακωνία, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Κιλκίς, Λαμία, Κεφαλλονιά, Κρήτη, Γιάννενα, Βέροια, Μυτιλήνη, Σύρο, Πέλλα και από σειρά “εμπλεκόμενων” τομέων (πανεπιστήμια, πρωτογενή παραγωγή, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κτλ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Κόκκαλης αποφάσισε να διαθέσει τα κονδύλια που του αναλογούν ως ευρωβουλευτή στη δικτύωση και εκπαίδευση των ομάδων του “Κόσμου” στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων του 2030 που αφορούν στην Ελλάδα.

Κατά το ταξίδι δικτύωσης και ενημέρωσης της Ομάδας 2 στις Βρυξέλες, πραγματοποιήθηκαν δύο workshops με θεματικές: α) την έξυπνη και βιώσιμη γεωργία και β) τη στρατηγική “Farm to fork” (από το χωράφι στο ράφι) και την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Ενημέρωση υπήρξε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από αξιωματούχους της Κομισιόν και του Ε.Κ. για θέματα λειτουργίας της Ε.Ε. και της ΚΑΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL