Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Λέξη από Μητσοτάκη για τις αξιώσεις του ΣΕΒ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέξη από Μητσοτάκη για τις αξιώσεις του ΣΕΒ

Τις εγκαταστάσεις της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, “οι δύο ηγέτες έτυχαν θερμής υποδοχής στην είσοδο των γραφείων από εργαζόμενους της επιχείρησης που κρατούσαν σημαιάκια των δύο χωρών, καθώς και από τον Πρόεδρο της COSCO Xu Lirong”.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων προσέφυγε πρόσφατα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αξιώνοντας να εξαιρεθούν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο λιμάνι του Πειραιά από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα!

Σε αυτό το φόντο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο νωρίτερα των κοινών δηλώσεων με τον Κινέζο Πρόεδρο, έθεσε τον “κοινό στόχο να μην γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, να γίνει η βασική πύλη του σινοευρωπαϊκού διαδρόμου»...

Ο Σι Τζινπίνγκ σημείωσε ότι «Κίνα και Ελλάδα είναι εταίροι εκ φύσεως για τη δημιουργία μίας ζώνης, ενός δρόμου. Πρέπει αυτή η πρωτοβουλία να ενισχυθεί με την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας σας. Προσβλέπουμε στην υλοποίηση των συνεργασιών σε πολλούς τομείς και θέλουμε να ενισχύσουμε τον διαμετακομιστικό ρόλο του Πειραιά και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη μεταφορική ικανότητα της γραμμής ταχείας επικοινωνίας ξηράς - θάλασσας, Κίνας - Ευρώπης». Εξέφρασε δε την ελπίδα “να συνεχιστεί το εμπόριο, να διευρυνθούν το διμερές εμπόριο και οι αμοιβαίες επενδύσεις, όπως επίσης να υπάρξουν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των μεταφορών και στον τραπεζικό τομέα».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την κυβέρνηση, “οι δεκαέξι συμφωνίες που υπογράφηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας στην Ελλάδα προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν τον νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO, ανοίγουν περαιτέρω την κινεζική αγορά σε ορισμένα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα και ενισχύουν τους ήδη στενούς σινοελληνικούς δεσμούς σε πολλά πεδία”.

Τέλος, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL