Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Συμψηφισμός εργοσήμου - ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμψηφισμός εργοσήμου - ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

Στη διαδικασία του συμψηφισμού των εργόσημων των αγροτών με τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών - ασφαλισμένων, αφορά ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται, με απόφαση του 2018 ορίζεται σαφώς ότι τυχόν διαφορά που προκύπτει μετά από τον υπολογισμό των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους, αναζητείται και συμψηφίζεται ισομερώς κατανεμημένη σε μηνιαία βάση. Σημειώνεται ότι βάσει εγκυκλίου (19.10.2018), μετά το πέρας της εκκαθαριστικής διαδικασίας και τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της τελευταίας δόσης εκκαθάρισης, οι οφειλές βεβαιώνονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Η διαδικασία συμψηφισμού των καταβληθέντων ασφαλιστικών εισφορών μέσω εργόσημου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μεγάλος αριθμός αγροτών έχει καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές μέσω του εργόσημου, εκ των οποίων πολλοί θα βρεθούν με πιστωτικό υπόλοιπο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης. Επιπλέον, όπως ορίζεται στην προαναφερθείσα εγκύκλιο, δεν θα πρέπει να βεβαιωθούν οφειλές στο ΚΕΑΟ πριν την ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής διαδικασίας.

Οι 44 βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αν υπάρχουν περιπτώσεις αγροτών των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν προωθηθεί για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ ενώ εκκρεμεί ακόμη η διαδικασία εκκαθάρισης κι αν ναι, σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να σταματήσει η διαδικασία. Επίσης, ζητούν ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL