Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Πάνος Σκουρλέτης: / Πάνος Σκουρλέτης: Δίνουν "φιλέτα" της ΔΕΗ... κοψοχρονιά σε ιδιώτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Σκουρλέτης: / Πάνος Σκουρλέτης: Δίνουν "φιλέτα" της ΔΕΗ... κοψοχρονιά σε ιδιώτες

Για κυβερνητικό σχέδιο παράδοσης των εξαιρετικών σημαντικών υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ στους ιδιώτες, υλοποιώντας έναν παρωχημένο και καταστροφικό για τη ΔΕΗ σχεδιασμό, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Μιλώντας σε εκπομπή στην ΕΡΤ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια απαξίωσης για να δοθούν τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, “επιχειρείται να δοθούν τα φιλέτα της εταιρείας, που είναι τα υδροηλεκτρικά, κοψοχρονιά”, καθώς, όπως τόνισε, υπάρχει ένας νεοφιλελεύθερος δογματισμός που λέει ότι αυτά πρέπει να πάνε στους ιδιώτες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθεί ο υπό δημόσιο έλεγχο σήμερα ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτες και πρόσθεσε: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή την υποδομή στρατηγικής σημασίας δεν μπορεί να την εκμεταλλεύεται το Δημόσιο και πρέπει να τη δώσει σε κάποιους ιδιώτες”.

Τέλος σημείωσε ότι ενώ είχαν εγκαταλειφθεί οι ΑΠΕ, “εμείς επανεκκινήσαμε το σχέδιο των ΑΠΕ και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι 9η παγκοσμίως”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL