Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Πισώπλατη επίθεση ακροδεξιών στα Εξάρχεια καταγγέλλει φωτορεπόρτερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πισώπλατη επίθεση ακροδεξιών στα Εξάρχεια καταγγέλλει φωτορεπόρτερ

Για "στρατιωτικής τακτικής επίθεση πισώπλατα" έκανε λόγο ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την επίθεση από ακροδεξιούς που καταγγέλλει ότι δέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Εξάρχεια.

Όπως διηγήθηκε, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου γύρω στις 4 μ.μ. ο Αλ. Σταματίου έφευγε από την οδό Καλλιδρομίου και κατευθυνόταν προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι, όταν δέχθηκε επίθεση από τρεις αγνώστους με μαύρα φλάι μπουφάν και στρατιωτικά μαύρα παντελόνια. Τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πόδι και στο πρόσωπο και να χρειαστεί ράμματα στη μύτη.

Την ώρα της επίθεσης τον απείλησαν και τον έβρισαν, ωστόσο δεν του έκλεψαν τη φωτογραφική μηχανή ή τα προσωπικά του αντικείμενα. "Ήθελαν να δείξουν τη δύναμή τους, ότι μπορούν να κάνουν επίθεση και μέσα στα Εξάρχεια" συμπλήρωσε.

Ο φωτορεπόρτερ όμως καταγγέλλει και την ταυτόχρονη σχεδόν επίθεση στον επίσης φωτορεπόρτερ φίλο με τον οποίο έπινε καφέ νωρίτερα, ο οποίος έφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση και εκεί του επιτέθηκαν άλλοι άγνωστοι.

Πρόκειται για στοχοποίησή μας εξαιτίας της ιδεολογίας μας και της κάλυψης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έκανε αλλά ούτε θέλει να καταθέσει μήνυση, "γιατί είναι πολιτικό το ζήτημα, δεν είναι εγκληματική κίνηση, αλλά πολιτική".

"Όσο μας χτυπάνε και μας επιτίθενται εμείς γινόμαστε πιο δυνατοί και δεν πρόκειται να σταματήσουν την ελεύθερη ειδησεογραφία με τίποτα" υπογράμμισε ο Αλ. Σταματίου.

Για στοχοποίηση των δύο φωτορεπόρτερ και για τρεις ρατσιστικές επιθέσεις σε Σεπόλια και Πατήσια έκανε λόγο ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάλεσε επίσης στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18 Απριλίου στους Αμπελόκηπους για τα τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και σε αντιφασιστική διαμαρτυρία το ερχόμενο Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Χαρ. Τρικούπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL