Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Εν Συντομία / "Πράσινο φως" ΣτΕ για ΧΥΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εν Συντομία / "Πράσινο φως" ΣτΕ για ΧΥΤΑ

"Πράσινο φως" ΣτΕ για ΧΥΤΑ: Έγκριση για να περάσουν στην επόμενη φάση οι διαγωνισμοί για την κατασκευή ΧΥΤΑ στους δήμους Φυλής και Μαραθώνα έδωσε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίπτοντας παράλληλα τις περί του αντιθέτου προσφυγές των δήμων.

Όπως υποστήριζαν στις προσφυγές τους οι δήμοι, που όμως απορρίφθηκαν ως αβάσιμες, είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία οι αποφάσεις για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την κατασκευή των χωματερών, τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των μονάδων, καθώς και για την επίμαχη προκήρυξη.

Οδηγίες για προβληματικό θέμα ζητεί η ΕΜΕ: Οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών των Μαθηματικών γενικής παιδείας, στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές των εσπερινών λυκείων, ζητεί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Η ΕΜΕ θεωρεί ότι το θέμα Δ3 ήταν λάθος. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν.

Συγκέντρωση τροφίμων από την Ανοιχτή Πόλη: Συγκέντρωση τροφίμων διοργανώνει καθημερινά η Ανοιχτή Πόλη στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Πανεπιστημίου 56 και Μπενάκη, 1ος όροφος) από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Σκοπό της να καλύψει τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του κόσμου, σε σημείο που δεν επαρκούν οι προσφορές! Τα είδη που μαζεύονται είναι ρύζι, μακαρόνια, γάλα μακράς διάρκειας, αλεύρι και λάδι.

Έκθεση για την ψυχική υγεία: Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο "Τα αποτυπώματα της ψυχικής υγείας στην εικαστική τέχνη" πραγματοποιούν αύριο η Ειδική Μονάδα Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στο φουαγιέ του θεάτρου της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256, Ταύρος), στις 8 μ.μ.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 23 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από την Δευτέρα έως την Παρασκευή 12 το μεσημέρι - 6 μ.μ. και το Σάββατο 11 π.μ. - 3 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL