Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Τσίπρας: Αυτονόητο το πάγωμα οικονομικών υποχρεώσεων των σεισμοπλήκτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας: Αυτονόητο το πάγωμα οικονομικών υποχρεώσεων των σεισμοπλήκτων

Το θάρρος και την ψυχραιμία των κατοίκων της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα του Ληξουρίου, εξήρε ο Α. Τσίπρας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο νησί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε τη σημασία αποκατάστασης των υποδομών, της οργανωμένης μετεγκατάστασης των σεισμοπλήκτων και ομαλοποίησης της καθημερινότητας ενώ χαρακτήρισε αυτονόητο το πάγωμα των οικονομικών υποχρεώσεων των πληγέντων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Ο Α. Τσίπρας ανέδειξε επίσης τη διάσταση του αποδεκατισμένου κρατικού μηχανισμού εξαιτίας του μνημονίου και του "Καλλικράτη", ενώ αναφέρθηκε και σε τρεις πηγές χρηματοδότησης των σεισμόπληκτων από τον προϋπολογισμό, το ΕΣΠΑ και το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης.

"Δεν έχουμε έρθει να κάνουμε κριτική γιατί είναι η ώρα της συμβολής και της συνεισφοράς" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους κατοίκους, εξαίροντας, μεταξύ άλλων, τις παρεμβάσεις των επιστημόνων και των πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν στο νησί από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να συνδράμουν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους.

 

Ολόκληρη η δήλωση Τσίπρα έχει ως εξής:https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/133226107&auto_play=false&hide_related=false&visual=true

Αναλυτικά η δήλωση:

«Είμαι εδώ για να βρεθώ κοντά σας, να δω την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.
Να βοηθήσω έμπρακτα και να συμβάλλω με τις προτάσεις μας για τη γρήγορη επούλωση των τραυμάτων του νησιού και κυρίως της χερσονήσου της Παλικής.
Γνωρίζω την εξαιρετική ψυχραιμία και το θάρρος που έδειξαν οι Κεφαλονίτες και ειδικά οι Ληξουριώτες που επλήγησαν βαρύτατα.

Ενημερώνομαι όλο αυτό το διάστημα από τη Βουλευτή μας, κα Θεοπεφτάτου, τις οργανώσεις μελών του κόμματος στο νησί και τα κλιμάκια των Βουλευτών μας και επιστημόνων που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα και αυτή το νησί.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Στη δική μας λογική οι άμεσες και επείγουσες επεμβάσεις πρέπει να εντάσσονται σε ένα μακροπρόθεσμο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Άμεσα μέτρα και ενέργειες για την προστασία των πολιτών

1. Θεωρώ εξαιρετικά επείγουσα την άμεση αποκατάσταση των υποδομών
(δίκτυα ύδρευσης, οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμιο)
2. Την οργανωμένη μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων και την αποφυγή του ενιαίου καταυλισμού σκηνών
3. Την ομαλοποίηση της καθημερινότητας με τη λειτουργεία των σχολείων και των δημόσιων υπηρεσιών
4. Την επίσπευση των εξαγγελθέντων μέτρων, παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατεία, που αφορούν οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος, τα ταμεία και τις τράπεζες.
5. Αρωγή και όχι δάνεια στους πολίτες για επισκευές-ανακατασκευές πρώτης κατοικίας και επαγγελματικών χώρων.
6. Δωρέαν παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου
7. Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τουριστικών καταλυμμάτων για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος.
8. Τέλος, άρση καταργήσεων-συγχωνεύσεων των δομών του κράτους και των διαθεσιμοτήτων που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές και οι οποίες σήμερα αποδεικνύονται πολύτιμες και αναγκαίες
(όπως η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων)

Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν σε χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους αλλά και την ενεργοποίηση της αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης, προς τους πληγέντες.
Θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία από τα κινήματα αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα σας για να παρακολουθούμε την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης και για να συμβάλλουμε συνεχώς με τις προτάσεις μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL